Η Δανία έτοιμη να συζητήσει τα «νόμιμα συμφέροντα» των ΗΠΑ στην Αρκτική
Σε στενή συνεργασία με τη Γροιλανδία, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον Τραμπ, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα αμερικανικά συμφέροντα, τόνισε ο Δανός ΥΠΕΞ
Η Δανία αναγνωρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφέροντα ασφαλείας στην Αρκτική και είναι έτοιμη να συζητήσει γι'αυτά με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
«Συμφωνούμε ότι οι Αμερικανοί έχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στην Αρκτική, τις οποίες συμμεριζόμαστε και ως εκ τούτου, σε στενή συνεργασία με τη Γροιλανδία, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον επερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα αμερικανικά συμφέροντα» σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με το Axios, η Δανία έχει στείλει ιδιωτικά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, εκφράζοντας την προθυμία να συζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας στη Γροιλανδία ή την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο νησί.
Σε μια χώρα όπου οι φυσικές καταστροφές μας δοκιμάζουν καθημερινά, η ασφάλιση της κατοικίας δεν αποτελεί πολυτέλεια. Είναι μια απαραίτητη κίνηση που δείχνει προνοητικότητα και εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία, προσφέροντας σιγουριά και ψυχική ηρεμία σε μια δύσκολη στιγμή.
Αποκλειστικός προορισμός το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS, με περισσότερες από 130 κινηματογραφικές επιλογές και 4 back-2-back προβολές καθημερινά.