O ΠΟΥ στέλνει γιατρούς στο Κονγκό για την άγνωστη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον θάνατο 143 ανθρώπων

O ΠΟΥ στέλνει γιατρούς στο Κονγκό για την άγνωστη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον θάνατο 143 ανθρώπων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει εμπειρογνώμονες για να υποστηρίξουν τις τοπικές υγειονομικές αρχές - Θα παραδώσουν αναγκαία φάρμακα και διαγνωστικά κιτ για να βοηθήσουν στην ανάλυση της αιτίας της ασθένειας

O ΠΟΥ στέλνει γιατρούς στο Κονγκό για την άγνωστη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον θάνατο 143 ανθρώπων
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποστέλλει εμπειρογνώμονες για να υποστηρίξουν τις υγειονομικές αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για τη διερεύνηση μιας αδιάγνωστης ακόμη ασθένειας που έχει εμφανιστεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας.

Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ είναι καθ' οδόν για την πληγείσα περιοχή Παντζί , μια τοποθεσία στη νοτιοδυτική επαρχία Κουάνγκο, όπου θα παραδώσουν αναγκαία φάρμακα και διαγνωστικά κιτ για να βοηθήσουν στην ανάλυση της αιτίας της ασθένειας, η οποία οι τοπικές αρχές είπαν ότι σκότωσε 143 ανθρώπους τον Νοέμβριο.

Διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία, τόνισε ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι θα κοινοποιήσει περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Όσοι προσβλήθηκαν από αυτή την ασθένεια εμφάνισαν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, περιλαμβανομένου υψηλού πυρετού και έντονης κεφαλαλγίας, δήλωσαν ο Ρεμί Σακί, ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Κουάνγκο, και ο τοπικός υπουργός Υγείας Απολινέρ Γιουμπά.

Η κατάσταση είναι υπερβολικά ανησυχητική καθώς ο αριθμός των μολυσθέντων συνεχίζει να αυξάνεται, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της τοπικής κοινωνίας των πολιτών Σεφοριέν Μαντζαντζά.

Τοπικός επιδημιολόγος δήλωσε ότι περισσότερο έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη νόσο γυναίκες και παιδιά.

Ειδήσεις σήμερα:

«Φεύγω για Ιταλία με έναν φίλο μου»: Τα μηνύματα του 39χρονου από το κινητό της γυναίκας του στην αδερφή της μετά τη δολοφονία


Οικογενειακή φίλη για τον αστυνομικό της Βουλής: «Υποτιμούσε τους πάντες, δεν επέτρεπε σε κάποιον να πάει σπίτι του»

Αναστασοπούλου για δίκη Φιλιππίδη: Μου έχει κοστίσει όλο αυτό, τα πράγματα στην αίθουσα δεν είναι αυτό που περιμένεις να είναι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης