Πάνω από 80 Αμερικανοί νομπελίστες από διάφορους επιστημονικούς κλάδους υποστηρίζουν με επιστολή τους την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Στην επιστολή τους, κατά τους New York Times, οι 82 επαινούν τη δέσμευσή της στην τεχνολογία και την έρευνα και τονίζουν ότι, αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα υπονομευθεί η επιστημονική απάντηση στην κλιματική αλλαγή.
Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν ο χημικός Ντέιβιντ Μπέικερ, ο φυσικός Τζον Χόπφιλντ και ο βραβευμένος μόλις φέτος με Νόμπελ Οικονομικών Ντάρον Ατζέμογλου, αλλά και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Όπως γράφουν ότι «η τεράστια αύξηση στο βιοτικό επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής τους τελευταίους δύο αιώνες είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η Καμάλα Χάρις το αναγνωρίζει αυτό και κατανοεί ότι η διατήρηση της ηγετικής θέσης της Αμερικής σε αυτούς τους τομείς απαιτεί δημοσιονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανεξάρτητα πανεπιστήμια και διεθνή συνεργασία».
Εμν τω μεταξύ, χθες Τετάρτη εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψήφια 23 οικονομολόγοι βραβευμένοι με Νόμπελ, μεταξύ τους και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»