Ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι «πιο κοντά στο τέλος» απ' ό,τι πολλοί πιστεύουν, δήλωσε οΒολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ABC News, καλώντας για άλλη μια φορά τους συμμάχους να ενισχύσουν περαιτέρω τον ουκρανικό στρατό.
«Το σχέδιο για τη νίκη είναι η ενίσχυση της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, ζητάμε από τους φίλους μας, τους συμμάχους μας να μας ενισχύσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στην ειρήνη από ό,τι νομίζουμε. Είμαστε πιο κοντά στο τέλος του πολέμου».
Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Πούτιν φοβάται την επιχείρηση στο Κουρσκ, η οποία διεξάγεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Είναι αλήθεια. Φοβάται πολύ», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως «ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι είδαν την αδυναμία του να υπερασπιτεί τα εδάφη τους».
Ο Ζελένσκι δήλωσε ακόμα ότι μόνο αν ισχυροποιήσει κι άλλο τη θέση της, η Ουκρανία μπορεί να «πιέσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο».
Ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συμμετέχει στις δραστηριότητες της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Επιπλέον, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς και με τους υποψήφιους προέδρους Καμάλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ για να τους παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» που έχει εκπονήσει.
Αναφερόμεμος σε αυτό, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε πως οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν μέρος του σχεδίου που θα παρουσιάσει. «Δεν μιλάμε για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Πρόκειται για μια γέφυρα προς μια διπλωματική έξοδο που θα οδηγήσει στο τέλος του πολέμου. Μόνο αν έχουμε μια ισχυρή θέση, θα μπορέσουμε να πιέσουμε τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, διπλωματικά», πρόσθεσε.
Η απάντηση του Κρεμλίνου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα λόγια του Ζελένσκι για το τέλος των συγκρούσεων στην Ουκρανία, δήλωσε ότι κάθε πόλεμος τελειώνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καταλήγοντας στην ειρήνη, αλλά ότι η Ρωσία δεν έχει κάποια εναλλακτική λύση για την επίτευξη των στόχων της.
«Γνωρίζετε ότι κάθε πόλεμος καταλήγει στην ειρήνη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά για εμάς, η επίτευξη των δηλωμένων στόχων μας είναι απολύτως η μόνη εναλλακτική λύση», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.