Λευκορωσία: Μοντέλο του OnlyFans και πορνοστάρ ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό του Λουκασένκο

Λευκορωσία: Μοντέλο του OnlyFans και πορνοστάρ ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό του Λουκασένκο

Η Ντάρια Οσταπένκο «ψάρευε» πληροφορίες για λογαριασμό της μυστικής υπηρεσίας του δικτάτορα της Λευκορωσίας - Αποκαλύφθηκε μόνη της… όταν μέθυσε

OnlyFans-arthrou_2
Ένα μοντέλο του OnlyFans είχε επιστρατεύσει η μυστική υπηρεσία του δικτάτορα της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συνελήφθη στην Πολωνία.

Η Ντάρια Οσταπένκο, φέρεται να κατασκόπευε για την μυστική υπηρεσία εδώ και επτά χρόνια, μια περίοδο κατά την οποία έχει ενταθεί η αντιπολιτευτική δραστηριότητα κατά του Λουκασένκο.

Κτηνίατρος στο επάγγελμα, η 36χρονη Οσταπένκο κατηγορείται ότι εμφανιζόταν ως ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης που ήθελε να ρίξει τον Λουκασένκο, αλλά στην πραγματικότητα ενημέρωνε τη μυστική υπηρεσία KGB για τους δημοκρατικούς ακτιβιστές που διέφυγαν στο εξωτερικό, όπως στην Πολωνία.

darya_ostapenko
Η Οσταπένκο σε εκδήλωση της λευκορωσικής αντιπολίτευσης
Κλείσιμο


Η Οσταπένκο χρησιμοποιούσε την εργασία στο OnlyFans σαν κάλυψη, αναφέρει η Daily Mail. Παλαιότερα φέρεται να είχε εργαστεί στον χώρο του σκληρού πορνό με το ψευδώνυμο Rita Martin.

Ζητούσε «να δράσουμε πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης στη Λευκορωσία, δηλαδή με τη βία» και πρότεινε στην αντιπολίτευση να συγκεντρώσει όπλα για εισβάλει στη Λευκορωσία και να οργανώσει μια έκρηξη στα σύνορα με τη Λευκορωσία».

Αποκαλύφθηκε όμως από μόνη της, μετά από μερικά ποτά, αναφέρει το λευκορωσικό αντιπολιτευόμενο πρακτορείο ειδήσεων Zerkalo.

Μίλησε για τον πραγματικό της ρόλο στην Πολωνία που ήταν να μεταφέρει στη KGB του Λουκασένκο πληροφορίες. Κάποιοι διαβίβασαν την αναφορά στην Πολωνική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και συνελήφθη την ίδια ημέρα, προσθέτει το Zerkalo.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο smartphone της βρέθηκαν στοιχεία για τις σχέσεις της με τη λευκορωσική KGB. Κατηγορείται σύμφωνα με τους νόμους περί κατασκοπείας της Πολωνίας, οι οποίοι προβλέπουν ποινές κάθειρξης από πέντε έως 30 χρόνια.

Το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων Onet εξηγεί από την πλευρά του ότι το επάγγελμα που επέλεξε η Οσταπένκο την έκανε ευάλωτη στη στρατολόγηση, γιατί οι αρχές της Λευκορωσίας θα μπορούσαν να τη συλλάβουν παραβιάζοντας τους εξαιρετικά αυστηρούς νόμους της χώρας για την πορνεία και την πορνογραφία. Ωστόσο ένα εκβιαζίομενο μοντέλο πάντα είναι χρήσιμο στις μυστικές υπηρεσίες...

Ο Λουκασένκο κυβερνά τη Λευκορωσία με σιδηρά πυγμή εδώ και τρεις δεκαετίες. Είναι ο στενότερος σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ηγέτης μιας χώρας με μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία.



Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Η περιγραφή της 18χρονης για τους βιασμούς από τον αδερφό της μητριάς της - «Ξέσπασα σε κλάματα»

Απίστευτη καταγγελία: Ντελιβεράς παρέδωσε πίτσα σε πολυκατοικία, επέστρεψε και γέμισε ακαθαρσίες το ασανσέρ

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή - «Ήταν μεθυσμένος, ζητάω δικαιοσύνη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης