Στόλτενμπεργκ: Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ
«Είναι σημαντικό η απάντηση του Ισραήλ να κινείται εντός του διεθνούς δικαίου, οι ζωές των αμάχων να προστατεύονται και η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στη Γάζα» τονίζει ο γ.γ του ΟΗΕ
«Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε ομιλία ενώπιον βουλευτών σκανδιναβικών χωρών στο Όσλο.
«Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό η απάντηση του Ισραήλ να κινείται εντός του διεθνούς δικαίου, οι ζωές των αμάχων να προστατεύονται και η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στη Γάζα», πρόσθεσε.
Ο Στόλτενμπεργκ είχε δηλώσει στις 11 Οκτωβρίου πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά ότι περίμενε πως η απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς θα ήταν αναλογική.
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου σε μια ευρύτερη σύγκρουση. «Το Ιράν, η Χεζμπολάχ και άλλοι δεν πρέπει να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Ο πόνος τις τελευταίες εβδομάδες μάς υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να σταματήσουμε να εργαζόμαστε για μια μόνιμη, ειρηνική πολιτική επίλυση στη σύγκρουση», είπε.
Από την καρδιά μιας μεγάλης πόλης, μέχρι τη μικρότερη γειτονιά της Ελλάδας και της Κύπρου, η Κωτσόβολος είναι πάντα εκεί, έτοιμη να καλύψει κάθε ανάγκη μας, κάθε στιγμή.