Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα στο Τελ Αβίβ για να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα καλέσει εξάλλου σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Ελιζέ να «προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς έκτοτε και ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας με σκοπό να «αφανίσει» τη Χαμάς.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.