Το Μπαχμούτ «έπεσε», λέει ο Πούτιν - Διαψεύδει ο Ζελένσκι
O Πούτιν αναφέρει πως η μάχη στο Μπαχμούτ -η πιο μακροχρόνια και αιματηρή του πολέμου- πήρε τέλος με νίκη της Ρωσίας - Τι δήλωσε από την Ιαπωνία ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τη μισθοφορική δύναμη Βάγκνερ και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις γι' αυτό που αποκάλεσε «απελευθέρωση» της ανατολικής ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ, την οποία η Ρωσία ονομάζει Αρτιομόφσκ χρησιμοποιώντας την ονομασία που είχε κατά τη σοβιετική εποχή.
Σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν αναφέρει πως η μάχη -η πιο μακροχρόνια και αιματηρή του πολέμου, ο οποίος διαρκεί ήδη 15 μήνες- πήρε τέλος με νίκη της Ρωσίας και πως όλοι όσοι αρίστευσαν σ' αυτή από την πλευρά της Μόσχας θα τιμηθούν με κρατικά βραβεία.
«Ο Αρχηγός του Κράτους συνεχάρη τις ομάδες επίθεσης της Βάγκνερ, καθώς και όλα τα μέλη των μονάδων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, που τους παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη και πλευρική κάλυψη, για την ολοκλήρωση της επιχείρησης να απελευθερώσουν το Αρτιομόφσκ (Μπαχμούτ)», ανφέρεται στη δήλωση.
«Σε όλους αυτούς που διακρίθηκαν θα απονεμηθούν κρατικά βραβεία», προστίθεται.
Ο Ζελένσκι λέει πως το Μπαχμούτ εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών
Από την πλευρά της η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως εξακολουθεί να μάχεται για τον έλεγχο της ανατολικής πόλης Μπαχμούτ.
Ερωτηθείς πριν από τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ιαπωνία, αν η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών, αφού οι Ρώσοι υποστήριξαν πως την κατέλαβαν πλήρως, ο Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους, «πιστεύω πως όχι».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Διότι σήμερα, το Μπαχμούτ βρίσκεται μόνο στις καρδιές μας».
Ο υπεύθυνος Τύπου του Ζελένσκι διευκρίνισε αργότερα πως ο πρόεδρος απάντησε μ' αυτό τον τρόπο σε ένα άλλο μέρος της ερώτησης.
«Ερώτηση δημοσιογράφου: οι Ρώσοι είπαν πως κατέλαβαν το Μπαχμούτ», έγραψε στο Facebook ο Σέρχιι Νικιφόροφ. «Απάντηση προέδρου: Πιστεύω πως όχι».
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε στα ουκρανικά: «Μ' αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος αρνήθηκε πως το Μπαχμούτ κατελήφθη».
Κλείσιμο
Η Ρωσία ισχυρίσθηκε χθες, Σάββατο, πως κατέλαβε πλήρως την ισοπεδωμένη πλέον ανατολική ουκρανική πόλη και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τη μισθοφορική δύναμη Βάγκνερ και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις γι' αυτό που αποκάλεσε «απελευθέρωση» του Μπαχμούτ, το οποίο η Ρωσία ονομάζει Αρτιομόφσκ, χρησιμοποιώντρας την ονομασία που είχε η πόλη κατά τη σοβιετική εποχή.
«Είναι τραγωδία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Δεν υπάρχει πια τίποτα εκεί πέρα».
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος one-stop προορισμός των πασχαλινών αγορών, με γευστικές και οικονομικές επιλογές για κάθε νοικοκυριό. Από το αρνί και το κατσίκι μέχρι τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά και τα κρασιά προσφέρονται επιλογές τόσο online όσο και στα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος για ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό τραπέζι με ποιότητα, ποικιλία και προσφορές.
Χάρις στο ισχυρό 5G δίκτυό της, η Nova αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ευρυζωνικών οικιακών συνδέσεων και -λειτουργώντας ως τεχνολογικός επιταχυντής- προσφέρει για πρώτη φορά στην αγορά ασύρματη σύνδεση έως 500 Mbps, χωρίς καλώδια και χρονοβόρες εργασίες.
Τον απόλυτο θρίαμβο αποτέλεσαν για την bwin τα Sports Marketing Awards 2026, καθώς κατέκτησε 11 βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό και την επιτυχημένη υλοποίηση καινοτόμων δράσεων χορηγίας.