Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεν επιβεβαίωσε την κατάληψη του Μπαχμούτ από τους Ρώσους, λέει εκπρόσωπος του

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεν επιβεβαίωσε την κατάληψη του Μπαχμούτ από τους Ρώσους, λέει εκπρόσωπος του

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο στο περιθώριο της G7 και ανακοίνωσε νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο

Zelensky_G7
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν επιβεβαίωσε την κατάληψη από τις ρωσικές δυνάμεις της πολιορκημένης πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Ερώτηση δημοσιογράφου: οι Ρώσοι είπαν πως κατέλαβαν το Μπαχμούτ», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος Σέρχιι Νικιφόροφ. «Απάντηση προέδρου: Πιστεύω πως όχι». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε στα ουκρανικά: «Μ' αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος αρνήθηκε πως το Μπαχμούτ κατελήφθη».

Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φάνηκε να επιβεβαιώνει σήμερα την απώλεια της πόλης του Μπαχμούτ και την κατάληψή της από τη Ρωσία, καθώς απάντησε «νομίζω πως όχι», όταν ερωτήθηκε αν αυτή παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου. «Πιστεύω πως όχι», δήλωσε ο Ζελένσκι πριν από τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ιαπωνία. «Σήμερα είναι μόνο στις καρδιές μας».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και είπε στον ουκρανό πρόεδρο στη διάρκεια συνάντησής τους στην Ιαπωνία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν την άμυνα της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον ουκρανό ηγέτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών, δήλωσε πως το πακέτο της στρατιωτικής βοήθειας θα περιλάβει πυρομαχικά, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.


Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν οι κάλπες - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, δείτε πού ψηφίζετε

Τα σενάρια μετά την κάλπη - Διερευνητικές εντολές, ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και δεύτερες εκλογές

ChatGPT και τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν ήδη τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε διακοπές
-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης