Η Walt Disney Co ξεκίνησε τη Δευτέρα (27/3) την πρώτη φάση των περικοπών 7.000 θέσεων εργασίας, τις οποίες είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος, καθώς προσπαθεί να ελέγξει το κόστος και να δημιουργήσει μια πιο «εξορθολογισμένη» επιχείρηση, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger στους εργαζόμενους και την οποία επικαλείται το Reuters.
Πολλά μεγάλα τμήματα της εταιρείας – Disney Entertainment, Disney Parks, Experiences and Products και Corporate – θα επηρεαστούν. Το ESPN δεν θίγεται από τον γύρο περικοπών αυτής της εβδομάδας, αλλά αναμένεται να συμπεριληφθεί σε μεταγενέστερους γύρους.
Ο Iger δήλωσε ότι η Disney θα αρχίσει να ενημερώνει την πρώτη ομάδα εργαζομένων που επηρεάζονται από τη μείωση του εργατικού δυναμικού μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας θα γίνει τον Απρίλιο, «με αρκετές χιλιάδες περισσότερες μειώσεις προσωπικού». Ο τελευταίος γύρος θα ξεκινήσει πριν από την έναρξη του καλοκαιριού, αναφέρεται στην επιστολή.
Οι λεπτομέρειες των απολύσεων είχαν κρατηθεί κρυφές από την εταιρεία, αν και οι ειδικοί ανέμεναν ότι οι μειώσεις θα γίνονταν πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Disney στις 3 Απριλίου.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.