Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα
Αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις οδικές μετακινήσεις, καθώς αρκετές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα για να απομακρύνουν εκατοντάδες κατοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.
Σε βίντεο από την Πολιτική Προστασία της πολιτείας καταγράφονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού με ελικόπτερα, αφού πολλά σπίτια παραμένουν βυθισμένα στα λασπόνερα. Περισσότεροι από 880 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από τις πλημμυρισμένες περιοχές, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Αξιωματούχοι της Σάντα Καταρίνα απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν τις οδικές μετακινήσεις, καθώς αρκετές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι πλημμύρες αυτήν την εποχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη Βραζιλία και ευθύνονται για μεγάλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πετρόπολις, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πόλεων. Για πολλούς αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις στο κέντρο ή για τις καθημερινές διαδρομές προς τη δουλειά.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας συνδέει καθημερινά με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα – Πού θα βρούμε γαλακτοκομικά φτιαγμένα με ντόπιο, φρέσκο γάλα και πολλή φροντίδα.