Τσεχία: Θα στείλει στρατιωτική δύναμη στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία
Η εντολή της δύναμης αναμένεται να έχει διάρκεια 180 ημερών
ΗΤσεχία σκοπεύει να αναπτύξει ως και 150 μέλη των ενόπλων της δυνάμεων στην Πολωνία για να συμβάλλουν στη φρούρηση των συνόρων της χώρας αυτής με τη Λευκορωσία, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, ο Λουμπομίρ Μέτναρ, έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Πράγα.
Η απόφαση μένει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, που πάντως θεωρείται δεδομένη. Η εντολή της δύναμης αναμένεται να έχει διάρκεια 180 ημερών. Η αποστολή αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της Βαρσοβίας.
Η Τσεχία συμμετέχει, μαζί με την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Πολωνία, στη λεγόμενη ομάδα του Βίσεγκραντ.
Η Δύση κατηγορεί το τελευταίο διάστημα το καθεστώς της Λευκορωσίας υπό τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκάσενκο ότι ενορχήστρωσε την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση εν είδει αντιποίνων για την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος του Μινσκ εξαιτίας της καταστολής της αντιπολίτευσης· μιλά για «υβριδική απειλή». Το Μινσκ το αρνείται.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.