Πολωνία: Εκκενώθηκε το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά από απειλή για βόμβα
Σήμερα το Δικαστήριο επρόκειτο να ανακοινώσει τις πολυαναμενόμενες οδηγίες του για τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Τα κτίρια πολλών κρατικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους αυτό του Ανώτατου Δικαστηρίου, εκκενώθηκαν στην Πολωνίαμετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σήμερα, ημέρα κατά την οποία το Δικαστήριο θα ανακοίνωνε οδηγίες για τη διαχείριση των προσφυγών πολιτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα.
Το γραφείο Τύπου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανακοίνωσε στο Twitter ότι η έδρα του αλλά και κάποια γραφεία του σε όλη τη χώρα εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι εκκενώθηκε και το κτίριο του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου.
"Μετά τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω μέιλ ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Πρώτος Πρόεδρος ζήτησε την εκκένωσή του", ανέφερε στο Twitter.
Η σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν πολυαναμενόμενη, μετά την αναβολή της δύο φορές, καθώς θα ανακοίνωνε οδηγίες για την αντιμετώπιση από τα δικαστήρια βασικών ζητημάτων που αφορούν υποθέσεις στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα, όπως για παράδειγμα αν οι τράπεζες μπορούν να επιβάλουν τόκους σε ένα δάνειο όροι του οποίου έχουν κριθεί καταχρηστικοί ή αν μπορούν να ζητούν την αποπληρωμή του δανείου.
Το Δικαστήριο ανέφερε στο Twitter ότι οι έλεγχοι ασφαλείας θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τις 13:30 ώρα Ελλάδας.
Χιλιάδες Πολωνοί έλαβαν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο πριν από περισσότερο από μία δεκαετία επιθυμώντας να εκμεταλλευθούν τα χαμηλά επιτόκια, όμως οι δόσεις των δανείων τους αυξήθηκαν κατά πολύ όταν κατέρρευσε η ισοτιμία του ζλότι. Πολλοί αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον των τραπεζών.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Υπάρχουν κάποια νέα «spots» που δεν γίνονται γνωστά επειδή είναι trendy, αλλά επειδή απλώς λειτουργούν σωστά. Χωρίς θόρυβο και περιττή προβολή. Το Καφέ «ΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.