Κορωνοϊός: «Καλπάζει» στη Λατινική Αμερική - Πώς διαμορφώθηκαν οι αριθμοί τις τελευταίες 24 ώρες

Κορωνοϊός: «Καλπάζει» στη Λατινική Αμερική - Πώς διαμορφώθηκαν οι αριθμοί τις τελευταίες 24 ώρες

Πόσα κρούσματα και πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε Βραζιλία, Μεξικό και Αργεντινή 

covid_brazil
«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική, με τα κρούσματα και τους  θανάτους που καταγράφονται καθημερινά να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

Ξεπέρασαν τους 120.000 οι θάνατοι στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 758 νέοι θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 41.350 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε όλη την επικράτεια.

Ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 120.262 νεκρούς επί συνόλου 3.846.153 περιπτώσεων μόλυνσης στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τις πρόσφατες εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων έχει ξεκινήσει να σταθεροποιείται.

Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα τα επίσημα στοιχεία.

673 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως ακόμη 673 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 5.974 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 .

Κλείσιμο
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό ανέρχεται πλέον σε 63.819 νεκρούς επί συνόλου 591.712 μολύνσεων.

Η κυβέρνηση της χώρας που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην υφήλιο έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επαληθευμένων μολύνσεων.

Ξεπέρασαν τα 400.000 τα κρούσματα με νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο στην Αργεντινή

Το φράγμα των 400.000 κρουσμάτων της Covid-19 έσπασε χθες η Αργεντινή, καταγράφοντας ρεκόρ 9.230 νέων κρουσμάτων και 82 θανάτων μέσα σε 24ώρες, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας στην χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πλέον 8.353 νεκροί επί συνόλου 401.226 περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αυτό το υψηλό ημερήσιων νέων κρουσμάτων καταγράφεται την επομένη της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για παράταση έως τις 20 Σεπτεμβρίου ορισμένων περιορισμένων μέτρων.

Αν και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους συνεχίζουν να απαγορεύονται, οι αρχές εντούτοις επέτρεψαν την Παρασκευή, σε όλη την επικράτεια, τις συναθροίσεις έως και 10 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους, με την προϋπόθεση να φορούν μάσκα και να τηρούν την απόσταση των δύο μέτρων.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, με την έγκριση της κυβέρνησης, θα επιτρέψει στα εστιατόρια από τη Δευτέρα να σερβίρουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους και σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπεται να κάθονται έως τέσσερα άτομα.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερντάντες εξέφρασε ανησυχία για την ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ιδίως στην επαρχία Χουχούι (βόρεια), όπου «το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του», τόνισε.

«Πριν ενάμιση μήνα το 93% των νέων κρουσμάτων καταγραφόταν στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες. Στις άλλες επαρχίες ήταν μόλις 7%. Σήμερα στις άλλες επαρχίες έχει πενταπλασιαστεί ο αριθμός αυτός και αντιπροσωπεύει το 37% του συνόλου των νέων μολύνσεων», ανέφερε ο Φερντάντες.

Χιλιάδες Αργεντινοί, υποστηριζόμενοι από την αντιπολίτευση, διαδήλωσαν την περασμένη Δευτέρα στην πρωτεύουσα και σε μεγάλες πόλεις της χώρας ενάντια στους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση, συγκεντρώσεις που επικρίθηκαν από επιδημιολόγους, καθώς η χώρα καταγράφει απότομη αύξηση μολύνσεων και θανάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως: Την Τρίτη οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Θεοδωρικάκος: Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Πολιτικό άσυλο ζητούν 26 Τούρκοι που έφτασαν στη Χίο με αλιευτικά σκάφη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης