Ακόμα 26 Τούρκοι πολίτες επιχείρησαν να αποβιβαστούν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 29/8 στις ακτές της Χίου, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας διωκόμενοι από το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.
Οι Τούρκοι προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, χρησιμοποίησαν σύμφωνα με το politischios.gr, μικρά αλιευτικά σκάφη, στα οποία ύψωσαν την Ελληνική Σημαία με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φθάσουν ανοιχτά της περιοχής της Αγίας Ερμιόνης οπότε και έγιναν αντιληπτοί από σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Μάλιστα 2 από αυτούς, γνωρίζοντας τη διαδικασία, προσπάθησαν με τη χρήση τρυπανιού να ανοίξουν τρύπες στα σκάφη για να προκληθεί ναυάγιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα.
Οι 24 από αυτούς, ανάμεσά τους και παιδιά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά και οι 2 στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Σε όλους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι είναι εκπαιδευτικοί.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.