Θεοδωρικάκος: Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Θεοδωρικάκος: Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Ανακοινώθηκε παράταση για την καταχώριση των αδήλωτων τετραγωνικών από το υπουργείο Εσωτερικών - «Να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών» υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

theodorikakos_ar
Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε για τις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι «να βάλουμε τέλος σε μια λαθεμένη κατάσταση, με την οποία, όπως αποδείχτηκε εκατομμύρια σπίτια έχουν δηλωμένα λιγότερα τετραγωνικά στους δήμους από ό,τι στο Ε9 τους. Έτσι δήμοι και κράτος χάνουν δεκάδες εκατομμύρια χρήματα», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Θέλουμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος και να βάλουμε τάξη στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε: «Κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος. Πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, όπως επίσης και αλληλοσεβασμός».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο 1.650.000 έχουν κάνει αίτηση και δηλώνουν τα μέτρα. «Οι πολίτες αυτοί, γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω», υπογράμμισε ο υπουργός.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, λοιπόν, δόθηκε η παράταση στις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, ώστε «να οικοδομηθεί από εδώ και στο εξής μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών», λέει ο κ. Θεοδωρικάκος και τονίζει ότι «πρέπει όλοι, λογιστές, μηχανικοί, αλλά και όσοι έχουμε ηλικιωμένους στο στενό μας περιβάλλον να τους βοηθήσουμε να κάνουν την αίτηση. Θα είναι κέρδος για τους πολίτες, το κράτος και την κοινωνία», κατέληξε.

Θεοδωρικάκος: Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά
Κλείσιμο


«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή από τη γη, τον αέρα και το νερό της»

Μιλώντας και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει χαράξει και υλοποιεί ξεκάθαρη στρατηγική».

Και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε έναν τεράστιο διπλωματικό μαραθώνιο και βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρος, ο οποίος έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που έχουν προκύψει, όσο και με την ηγεσία της Ευρώπης, δηλαδή τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δρα με βάση το διεθνές δίκαιο και απαιτεί να μπει τέλος στις προκλήσεις. Διάλογος με προκλήσεις δεν μπορεί να υπάρξει. Θέλουμε να κάνουμε διάλογο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μπει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Επιπλέον, τόνισε ότι «όλοι έχουν δείξει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης» και ότι «όλοι είμαστε ενωμένοι».

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή από τη γη, τον αέρα και το νερό της χωρίς δεύτερη συζήτηση. Ο Ερντογάν να μετρήσει πιο ψύχραιμα τα ρήγματα, καθώς η τουρκική λίρα ολοένα και διολισθαίνει, η τουρκική οικονομία δοκιμάζεται και είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών να υπάρξει ειρήνη. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δίκαιό μας», κατέληξε ο υπουργός.

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά


Από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Όπως είναι γνωστό, το υπ. Εσωτερικών πριν 8 μήνες έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να επιλύσουν οριστικά μια σημαντική εκκρεμότητα που έχουν απέναντι στους Δήμους και στο κράτος γενικότερα: Πολλές οικίες είναι δηλωμένες με λιγότερα τετραγωνικά μέτρα προς τους Δήμους από ότι είναι στο Ε9.

Το μέτρο αυτό, που λόγω κορωνοϊού πήρε δύο παρατάσεις, Μάρτιο και Ιούνιο, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και ως τώρα 1.650.000 πολίτες διόρθωσαν τα τ.μ. στις ιδιοκτησίες τους. Έχουν εμφανιστεί με αυτό τον τρόπο 35 εκ. τ.μ. Οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο έχουν γλιτώσει από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Αυτοδιοίκηση και το κράτος κερδίζουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο πρόσθετα έσοδα που κακώς δεν εισέπρατταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ροή των δηλώσεων τις τελευταίες μέρες αποδεικνύει ότι η έκταση του προβλήματος τελικά είναι τεράστια και τα αδήλωτα τετραγωνικά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο πλειοψηφικός κανόνας. Επιδίωξη μας είναι όλοι να κάνουν χρήση αυτού του μέτρου και να βάλουν τέλος σε μία πολύχρονη εκκρεμότητα.

Είναι, επίσης, δεδομένο ότι η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε για πολλούς μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει δυσκολίες σε πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας και όχι εξοικειωμένους με το διαδίκτυο, να ολοκληρώσουν αυτές τις δηλώσεις.

Υπάρχει επίσης και σύγχυση από ανακρίβειες που έχουν αναφερθεί στο δημόσιο διάλογο σε σχέση με άλλες εξελισσόμενες διαδικασίες, όπως η δήλωση αυθαιρέτων.
Αυτοί είναι οι λόγοι που το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει μία τελική παράταση ως τις 30/9. Ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία και όλοι να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση. Και όλοι μαζί να μετατρέψουμε μία ενοχική σχέση σε σχέση εμπιστοσύνης Το κράτος σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες σέβονται το κράτος».


Ειδήσεις σήμερα: 

Σύψας: Να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου - Μπορεί να κλείσουν τον χειμώνα

Ακραία τουρκική πρόκληση: Δύο μαχητικά παρενόχλησαν τα ελληνικά F-16 που συνόδευαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52

Πολιτικό άσυλο ζητούν 26 Τούρκοι που έφτασαν στη Χίο με αλιευτικά σκάφη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης