Ποια μέθοδο αντισύλληψης να επιλέξω;

Ποια μέθοδο αντισύλληψης να επιλέξω;

Κάθε χρόνο 210 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες όταν δεν εμφανίζεται η έμμηνος ρύση τους την αναμενόμενη χρονική περίοδο ή όταν κάνουν ένα test κύησης και είναι θετικό

adisilips
Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών βρίσκεται στην αναπαραγωγική ηλικία. Απ’αυτό το 70% είναι σεξουαλικά ενεργές και δεν επιθυμούν άμεσα μια εγκυμοσύνη. Είναι όμως δυνατόν να βιώσουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με επακόλουθο την έκτρωση όταν οι ίδιες ή ο σύντροφος τους δεν χρησιμοποιούν σωστά μια αντισυλληπτική μέθοδο.

Κάθε χρόνο 210 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν ότι είναι έγκυες όταν δεν εμφανίζεται η έμμηνος ρύση τους την αναμενόμενη χρονική περίοδο ή όταν κάνουν ένα test κύησης και είναι θετικό.

Επίσης, ένα ποσοστό 15% γυναικών ενώ εγκυμονούν στον πρώτο μήνα αποβάλλουν ενώ άλλες σε ποσοστό 22% προχωρούν σε τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης. Έτσι, μόνο τα 2/3 από τις εγκύους καταλήγουν στην γέννηση ενός παιδιού (δηλ. 133 εκατομμύρια γεννήσεις παγκοσμίως.)

Η επιλογή της αντισυλληπτικής μεθόδου διαφοροποιείται αναλόγως της ηλικίας των γυναικών.

Νεαρά κορίτσια χρησιμοποιούν σε ποσοστό 80% έως 90% το προφυλακτικό σε συνδυασμό με τη μέθοδο των γόνιμων ημερών ή της απόσυρσης. Επί αποτυχίας των ανωτέρω μεθόδων χρησιμοποιούν άμεσα την επείγουσα αντισύλληψη σε ποσοστό που ανέρχεται σε 25-30%.

Κλείσιμο
Τελευταίο σε χρήση είναι το αντισυλληπτικό δισκίο (Α.Δ) με ποσοστό 4%.

Οι μεγαλύτερες γυναίκες και κυρίως άνω των 35 ετών εκτός των ανωτέρω μεθόδων χρησιμοποιούν σε ποσοστό 2-3 % το ενδομητρικό σπείμαμα.

Το χαμηλό ποσοστό χρήσης του Α.Δ το οποίο περιέχει οιστρογόνα και προγεσταγόνα από τις Ελληνίδες σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που φθάνει έως 80%, οφείλεται κυρίως στην ανεπαρκή ενημέρωσή τους για οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του.

Τα Α.Δ σήμερα έχουν βελτιωθεί σημαντικά ως προς τη δοσολογία, τη διάρκεια χορήγησης και το είδος των προγεσταγόνων που περιέχουν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης