Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο

Η θερμοκρασία φέρεται να ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο
Τα πολύ ζεστά ροφήματα προκαλούν καρκίνο, προειδοποιούν οι ειδικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους λατρεύουν να καταναλώνουν καθημερινά «καυτά» τον καφέ ή το τσάι τους.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), το να πίνει κανείς πολύ καυτά ροφήματα είναι μια πιθανή αιτία εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Οργανισμού, «είναι η θερμοκρασία και όχι τα ίδια τα ροφήματα που φέρονται να ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου», ενώ «απενεχοποιούν» τον καφέ και το μάτε -ένα παραδοσιακό ρόφημα στη Λατινική Αμερική- όταν καταναλώνονται σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί εξέτασαν περισσότερες από 1.000 επιστημονικές έρευνες σχετικά με τις ιδιότητες του καφέ και του μάτε και είδαν ότι και τα δύο αυτά ροφήματα είχαν χαρακτηριστεί το 1991 ως «πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους». Ωστόσο, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τότε δείχνουν ότι κανένα από τα δύο δεν μπορούν να συσχετιστούν με το υψηλό ρίσκο εμφάνισης καρκίνου.

Ωστόσο, οι επιστήμονες του Οργανισμού ερευνών για τον Καρκίνο παρατήρησαν ότι το να πίνει κανείς ροφήματα σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 65 βαθμούς Κελσίου, είναι πιθανό να του προκαλέσει καρκίνο του οισοφάγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης