Πώς θα ξαναβρούμε τη φόρμα μας βελτιώνοντας τη διατροφή μας

Πώς θα ξαναβρούμε τη φόρμα μας βελτιώνοντας τη διατροφή μας

Η καθημερινότητά μας άλλαξε αρκετά τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να αμελήσουμε λίγο κάποιες από τις υγιεινές μας συνήθειες. Πώς μπορούμε όμως να ξαναβάλουμε σε πρόγραμμα τη διατροφή μας;

59881124_m
Sponsored Content 

Το μυστικό για να επανέλθουμε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας και να υιοθετήσουμε νέες διατροφικές συνήθειες τις οποίες θα διατηρήσουμε και στο μέλλον. Ιδού μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να ξαναβρούμε τη φόρμα μας:

Συνεχίζουμε το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι
Τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι αρχίσαμε να μαγειρεύμε στο σπίτι και αυτό είναι πολύ θετικό. Ακόμα και τώρα που τα εστιατόρια είναι και πάλι ανοιχτά, το να μαγειρεύουμε κάποια γεύματα μόνοι μας, θα μας βοηθήσει να καταναλώνουμε πιο πολλές τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη μαγειρική-διατροφή μας με φρούτα και λαχανικά, με υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το ψάρι κ.ά. 
75092342_m
Τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και φυτικές πρωτεΐνες μας είναι επίσης απαραίτητες. Μερικές φορές το μαγείρεμα είναι ίσως λίγο κοπιαστικό ή χρονοβόρο όμως οι πειραματισμοί στην κουζίνα με φρέσκα υλικά και νέες συνταγές μπορούν να κάνουν την υγιεινή διατροφή πιο νόστιμη και σίγουρα πιο διασκεδαστική.
127670366_m
Κλείσιμο
Παραγγέλνουμε υγιεινό φαγητό
Σε πολλούς από εμάς αρέσει να παραγγέλνουμε φαγητό και να το απολαμβάνουμε στο σπίτι ως μία πιο γρήγορη και ξεκούραστη λύση αλλά και ως μια αλλαγή στην καθημερινότητα μας υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις τοπικές επιχειρήσεις. Το ζητούμενο όμως, εκτός φυσικά από την απόλαυση, είναι και η καλή μας υγεία γι αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τις παραγγελίες ως δικαιολογία για τις διατροφικές ατασθαλίες μας.

Καλό είναι, όσο μπορούμε, να επιλέγουμε φαγητά που να ταιριάζουν περισσότερο σε ένα υγιεινό πρόγραμμά διατροφής. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε γεύματα που περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα μια ανάμεικτη σαλάτα.
43693853_m
Κάνουμε παρέα με άτομα που έχουν τον ίδιο στόχο 
Όταν κάνουμε διατροφή είναι σημαντικό να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που θέλουν, όπως κι εμείς, να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα όταν μοιραζόμαστε συνταγές ή μιλάμε για τις καθημερινές προκλήσεις και τους πειρασμούς που αντιμετωπίζουμε.

Άλλωστε, η αλληλουποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στις ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας αλλά και στην ψυχολογία μας. Επίσης, μέσω των social media έχουμε επιπλέον επιλογές επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών με διατροφολόγους, σεφ, ειδικούς και γενικά ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν με συμβουλές.
69611356_m
Το μυστικό είναι η προετοιμασία
Ειδικά, όταν εργαζόμαστε από το σπίτι, οι πειρασμοί είναι περισσότεροι και κάποιες φορές, ασυναίσθητα, επιθυμούμε ή καταναλώνουμε ένα ανθυγιεινό σνακ, επειδή είναι η εύκολη και γρήγορη λύση. Όμως, είναι εξίσου εύκολο να φτιάξουμε κάτι υγιεινό, ειδικά όταν είμαστε οργανωμένοι και έχουμε έτοιμα όλα τα απαραίτητα υλικά. Για παράδειγμα, μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας κομμένα καρότα και σέλινο μαζί με λίγο χούμους ή ένα μπολ με φρέσκα φρούτα.

Επιπλέον, μπορούμε να μπλεντάρουμε ένα μήλο, μια μπανάνα και ξηρούς καρπούς και να φτιάξουμε ένα γρήγορο και υγιεινό πρωτεϊνούχο ρόφημα. Η προετοιμασία των γευμάτων μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα κάποιες φορές αλλά είναι σημαντική. Αν εφοδιάσουμε σωστά το ψυγείο, την κατάψυξη και τα ντουλάπια με υγιεινές επιλογές είναι πολύ πιο πιθανό να ακολουθήσυμε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο όλη την εβδομάδα.
SCN15S28_BananaBread__6406_Main_V2_copy_1800x1200
Ξεκινάμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τα προϊόντα της Herbalife Nutrition
Η νέα γενιά πρωτεϊνούχων ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, η οποία δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καθώς παρέχουν 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, προσφέρουν 4g εδώδιμων ινών και καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Προσφέρει γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Αν ακολουθείς χορτοφαγική δίαιτα μπορείς επίσης να τα προσθέσεις στη διατροφή σου καθώς παρασκευάζονται από vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και στη θρεπτική ποιότητα, παρέχοντας σωστή διατροφή, ευκολία και γεύση σε ένα απολαυστικό ρόφημα σε 9 διαφορετικές γεύσεις! Επιπλέον, η  Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα.

Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία που, από το 1980, που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με σπουδαία προϊόντα διατροφής και προσφέρει στους Ανεξάρτητους Συνεργάτες της μια οικονομικά αποδοτική επιχειρηματική ευκαιρία. Η εταιρεία προσφέρει υψηλής ποιότητας, επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα, τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες από καινοτόμους Ανεξάρτητους Συνεργάτες, που παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη, εμπνέοντας τους πελάτες τους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.
f1_glasses___packshot
Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Εταιρείας για την εξάλειψη της πείνας, η Herbalife Nutrition έχει αναλάβει επίσης τη δέσμευση να προσφέρει διατροφή και εκπαίδευση σε κοινότητες ανά την υφήλιο που έχουν ανάγκη.

Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος σε πολλά επίπεδα. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου εάν πήρες κιλά ή αν δεν ασκήθηκες όσο θα ήθελες. Επίσης, εάν ξέφυγες για λίγο από το υγιεινό διατροφικό σου πλάνο, ανασυγκροτήσου και συνέχισε. Η ενίσχυση του οργανισμού σου με τα σωστά διατροφικά στοιχεία και η τακτική άσκηση, είναι υγιεινές συνήθειες που μπορείς να διατηρήσεις. Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για εσένα!

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.herbalife.gr και ακολουθήστε την Herbalife Nutrition στα social media: 
FacebookInstagramYoutube
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης