H urban art ανατρέπει τα δεδομένα ομορφαίνοντας τις πόλεις

H urban art ανατρέπει τα δεδομένα ομορφαίνοντας τις πόλεις

Εμπνευσμένοι από μία γενιά που ονερεύεται ένα καλύτερο μέλλον διάσημοι street artists απογειώνουν την όψη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας έργα με eco-friendly χρώματα και δυνατά, κοινωνικά μηνύματα.

CONVERSE_MAIN_2
Sponsored Content

Σήμερα που το «σπάσιμο των δεδομένων» είναι το πιο ηχηρό σύνθημα των νέων ανθρώπων η Converse επενδύει στην προσωπική έκφραση και την τέχνη του δρόμου που αντανακλά προσδοκίες για έναν καλύτερο κόσμο.

Το Breaking Barriers είναι το θέμα της νέας καμπάνιας με τίτλο Converse City Forests η οποία μας βάζει στην καινούργια, βιώσιμη εποχή των graffiti.

Διάσημοι street artists δημιουργούν χρησιμοποιώντας φωτοκαταλυτική βαφή, ένα είδος βαφής που ενεργοποιείται από το φως και λειτουργεί όπως ακριβώς τα δέντρα.

Έχει δηλαδή την ιδιότητα να αποσυνθέτει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους βελτιώνοντας την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Με αυτόν τον τρόπο αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.
01_DJI_0544
Φωτογραφία: Jenny Brachimi @shetookthat
Κλείσιμο
Το κορίτσι του INO σπάει την ανισότητα
Στην πρόσοψη του ξενοδοχείου The Foundry στου Ψυρρή ο διεθνούς φήμης INO σχεδίασε ένα κορίτσι που κρατά ένα σφυρί.

Εμπνευσμένος από όσα διαδραματίζονται τελευταία στον χώρο του Πολιτισμού στην Ελλάδα αλλά και από τους συμβολισμούς της περιοχής η οποία είναι γεμάτη θέατρα και χώρους τέχνης έφτιαξε μια τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας που συμβολίζει τη γυναικεία δύναμη.

Ουσιαστικά, αυτό το κορίτσι αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά η οποία παραλαμβάνοντας έναν κόσμο που πρέπει να αλλάξει θέλει να σπάσει τις κατεστημένες αντιλήψεις και τα στερεότυπα.

«Όλοι θα πρέπει να ξεκινάνε με ίσες ευκαιρίες, άσχετα με το ποιος θα τις αξιοποιήσει.», δήλωσε σχετικά ο ΙΝΟ.
#ConverseCityForests INO@The Foundry (Ψυρρή), Video: Kostas Mandilas Aqu Collective
Video: Kostas Mandilas Aqu Collective

Χρωματισμένο με άσπρο, μαύρο και λεπτομέρειες γαλάζιου, όπως όλα τα δημιουργήματα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, αυτό το έργο αναλογεί στη φύτευση 170 δένδρων.

Ποιός είναι όμως ο INO; O INO είναι Έλληνας ζωγράφος που σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Δημιουργεί τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας και πίνακες ζωγραφικής ενώ εμπνέεται από τις αντιθέσεις και τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης.

Έχει ζωγραφίσει κτίρια σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου.
ino_2
Φωτογραφία: Alessandro Kikinas (@alesskikinas)
To All Day Athlete του Same84 αναπνέει όσο 400 δέντρα
Το #ConverseCityForests όμως πηγαίνει και στην Αγία Παρασκευή όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος δημιουργεί στην πρόσοψη του καταστήματος αθλητικών ειδών COSMOS SPORT στην Αγία Παρασκευή το “All Day Athlete”.

Πρόκειται για ένα mural, έκτασης 400 τ.μ., δημιουργία του graffiti artist SAME84 @rebel_same84.
#ConverseCityForests SAME84@Cosmos Sport (Αγία Παρασκευή)

Video: The Lazer Cow (@thelazercow)


Το έργο απεικονίζει ανθρώπους που εμπνέονται από τον αθλητισμό εντός και εκτός γηπέδου. Νέους που ζουν μια ισορροπημένη καθημερινότητα με δραστηριότητες που τους εκφράζουν.

Αγόρια και κορίτσια που αγαπούν τα sports και το δείχνουν με το στιλ τους, επιλέγοντας ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που όχι μόνο τους χαρίζουν ελευθερία αλλά τους εμπνέουν να αδράξουν την κάθε μέρα.

Παράλληλα, στόχος αυτής της τοιχογραφίας είναι και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αφού καθαρίζει την ατμόσφαιρα όσο η φύτευση 400 δέντρων.
IMG_1189
Φωτογραφία: Diamantis Matthelis (@diamantis_matthelis)
λOVE IS λOVE σημαίνει αγάπη στη διαφορετικότητα
Το #ConverseCityForests ταξίδεψε επίσης στη Θεσσαλονίκη. Η street artist Σιμόνη Φοντάνα (@simonifontana) από την Κέρκυρα και ο graffiti street artist Αργύρης Αρασλανίδης (@argirisser) από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν το mural λOVE IS λOVE, μια τοιχογραφία αφιερωμένη στην ισότητα και την αγάπη.

Οι δύο γυναίκες που απεικονίζονται στο έργο μάχονται καθημερινά για τα ίσα δικαιώματα σε κάθε επίπεδο, για την ισότητα που αφορά τις εθνικότητες, τα φύλα και την σεξουαλικότητα. Ουσιαστικά πρόκειται για τα δύο πορτρέτα υπερηρώων που περικλείονται από δυο φωτοστέφανα.

«Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ανατολικής Θεσσαλονίκης). Τα όρια που πρέπει να ξεπεράσουμε μέσα από την τέχνη είναι πράγματα που γενικότερα χρειάζονται σε όλο τον πλανήτη, όπως ισότητα των φύλων, οικολογία, πράγματα που είναι πάρα πολύ σημαντικά για την εξέλιξή μας σαν ανθρώπινο είδος και την προστασία του πλανήτη. Η τέχνη μπορεί να βοηθάει στο να περάσουμε μηνύματα στις κοινότητές μας», δηλώνουν οι δημιουργοί του  λOVE IS λOVE.
DMP_1558
Φωτογραφία: Diamantis Matthelis (@diamantis_matthelis)
Με τη δύναμη της τέχνης των δρόμων
Η urban art ήταν, είναι και θα παραμείνει από τα πιο επιδραστικά σημεία αναφοράς για τις κοινωνίες. Τα κτίρια μας «μιλούν» καθημερινά, μέσω των εμπνευσμένων καλλιτεχνών και των έργων τους. Με τον πιο δημιουργικό τρόπο, εκφράζουν δυναμικά την ανάγκη για ένα υγιές περιβάλλον, για ένα μέλλον δικαιοσύνης, για το αύριο ενός καλύτερου κόσμου.

#converse.greece
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης