Κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια - Η Ρόδος το πιο δημοφιλές νησί

Κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια - Η Ρόδος το πιο δημοφιλές νησί

31 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το επτάμηνο του 2017 στα αεροδρόμια, αύξηση 9,8% σε σχέση με το 2016 - Αύξηση 4,4% στις πτήσεις εξωτερικού το επτάμηνο του 2017 - Στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας καταγράφεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για τον Ιούλιο του 2017

«Καλπάζει» η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
 το επτάμηνο του 2017.

Από τα στοιχεία προκύπτουν τα εξής:
 
Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το επτάμηνο (Ιανουάριος – Ιούλιος) του 2017 έφθασε τα 31.084.489 παρουσιάζοντας αύξηση 9,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 όπου είχαν διακινηθεί 28.301.561 επιβάτες.
 
Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες, σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, είναι αυτό το επτάμηνο περισσότεροι κατά 2.8 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
 
Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 261.700 (από τις οποίες 108.620 εσωτερικού και 153.080 εξωτερικού) παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0,7%
(+4,4% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 259.910 πτήσεις.Αύξηση 8,7% στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού - εξωτερικού) τον Ιούλιο του 2017

– Διακινήθηκαν 9.1 εκατ. επιβάτες
 
Από τα στατιστικά στοιχεία για τον Ιούλιο του 2017 προκύπτουν τα εξής : 
 
Διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 9.135.952 επιβάτες, η άνοδος συνολικά ( +7,2% επιβάτες εσωτερικού και +9,2% επιβάτες εξωτερικού) έφτασε μεσοσταθμικά το 8,7%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.
 
Όσον αφορά τις αφίξεις επιβατών εξωτερικού για τον Ιούλιο του ΄17 είχαμε αύξηση 7,5% που αναλογεί σε 3.718.749 επιβάτες σε σχέση με τον Ιούλιο του ΄16 που οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν 3.460.384
 
Στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας καταγράφεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για τον Ιούλιο του 2017.
 
Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Ιούλιο.Tα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου και Ν.Αγχιάλου κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το 7μηνο του 2017. 
 
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει επίσης ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το επτάμηνο ( Ιανουαρίου – Ιουλίου ΄17 ), το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι της Πάρου με άνοδο 205,1%, ( διακίνησε 83.033 επιβάτες το επτάμηνο του ΄17 έναντι 27.215 το αντίστοιχο διάστημα του ΄16).
 
Το αεροδρόμιο της Νάξου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 42%, ( διακίνησε 28.925 επιβάτες έναντι 20.363 το περσινό διάστημα).


 
Αύξηση επιβατών  34,8% είχε το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου καθώς διακίνησε 17.271 επιβάτες το επτάμηνο του 2017 έναντι 12.817 επιβατών που είχε διακινήσει το επτάμηνο του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Ελευθερία

Η αξιόπιστη ενημέρωση από την Ύ.Π.Α δείχνει ότι αν γινει οργανωμένη δουλειά με τα αεροδρόμια και τις αφίξεις των τουριστών η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει το οικονομικό της πρόβλημα .....

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σε σχέση με τον τίτλο του άρθρου και το περιεχόμενο, δεν προκύπτει από πουθενα κάτι για τη Ρόδο στις προτιμήσεις. Ας μας το εξηγήσει ο συντάκτης λοιπόν.

Nikos

Εεεεε...ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΦΙΞΕΩΝ του αεροδρομιου... Και μιλά για Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι.

Γλεντάμε τα λεφτά από τις αφίξεις τουριστών

Το αεροδρόμιο της Πάρου που είχε και την μεγαλύτερη αύξηση ο θεός να το κάνει αεροδρόμιο. Η αίθουσα αφίξεων είναι κυριολεκτικά ένα δωμάτιο ενώ η ταινία με τις αποσκευές είναι ουσιαστικά ενάμιση με δύο μέτρα και καταλήγει σε μία ράμπα με κυλίνδρους ή αλλιώς καρούλια που λένε και στο χωριό μου. Αυτό είναι "το νέο αεροδρόμιο της πάρου". Και αυτό το αεροδρόμιο θα υποδέχεται δύο και τρεις πτήσεις ταυτόχρονα. Ε ρε τι έχει να γίνει! Κερδάμε σύντροφοι!

ΒΑΓ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΧΩΡΟ ?? ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΛΙΚΟΦΟΡΑ ΤΩΝ 72 ΘΕΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ 42 ΘΕΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ 72ΑΡΙΑ !!

Teo

Αν δεν γνωρίζεις μη μιλάς στο παλιό αεροδρόμιο το μεγαλύτερο αεροπλάνο που μπορούσε να πιάσει ήταν 37 θέσεων. Με περιορισμούς βάρους στην απογείωση έσπερνε αρκετές φορές 12 επιβάτες. Ποτέ στην Πάρο δεν έιχε πάει αεροπλάνο 42 θέσεων και το αφ/ός που πάει τώρα πέρνει 78 επιβάτες.

ΒΑΓ

ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ATR42 ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΧΩΡΟΥΣΑΝ 48 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΝΩ ΤΑ ATR72 ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΧΩΡΟΥΝ 70 ΕΠΙΒΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 70ΑΡΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ !!

Μιχαλαρας

καλησπερα παιδια!αυτη την στιγμη στη παρο προσγειωνονται τα 78αρια κ οχι 70αρια της ολυμπιακης(ελικοφορα),τα 48αριατ ης sky express (παλι ελικοφορα) κ των 112 θεσεων αεροσκαφος της astra airlines που κανει την γραμμη θεσ/νικη-παρος κ πτηση τσαρτερ απο γκρατς-παρος!το αεροδρομιο ειναι πολυ μικρο οπως λεει ο φιλος κ ο υμαντας ειδικα ειναι για να γελας!!οι υποδομες ειναι τοσο χαλια,διοτι τα χρηματα για το εργο τελειωσαν με την ολοκληρωση του αεροδιαδρομου(1400 μετρα) κ μετα το κρατος δεν ειχε να διαθεσει.ετσι,τα κτιρια εγιναν με χορηγιες τους κοσμου κ κυριως της aegean που καιγοταν να ξεκινησουν οι πτησεις εστω κ με χαλια υποδομες.το επομενο σταδιο ειναι να μεγαλωσει ο διαδρομος ως τα 1900 μετρα κ να επεκταθουν τα κτιρια κ τοτε θα μπορει να φιλοξενει μεγαλα αεροσκαφη απο ολη την ευρωπη,ακριβως οπως η μυκονος.

ΒΑΓ

ΜΙΧΑΛΑΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ 1900 ΜΕΤΡΑ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΑΡΟΣ !!

Αχά

Να μας πείτε και την κίνηση στα ελικοδρόμια και κυρίως απο το ελικοδρόμιο στη ταράτσα της βουλής

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Η αύξηση αυτή ήταν πριν την μεταβίβαση των αεροδρομίων στην Γερμανική Fraport. Η εταιρεία όμως καυχιέται σήμερα οτι χάρη σ αυτήν αυξήθηκαν οι αφίξεις. Πούλησαν οι προδότες Χρυσοφόρα αεροδρόμια στους Γερμαναράδες

οτι ναναι

Δηλαδή ο τουρίστας ήρθε στην Ελλάδα γιατι πήρε η fraport τα αεροδρόμια ;;; Και που καυχιέται η εταιρία οτι η αύξηση του τουρισμού οφείλεται σε αυτήν ;; Ας διαλέξουμε λοιπόν όλοι το μέρος που θα πάμε διακοπές με κριτήριο την αναβάθμιση του αεροδρομίου του......... Μην λεμε οτι ναναι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xlidatesss

Μια ιδιαίτερα ακριβή παροχή επιβράβευσης των καλύτερων υπαλλήλων του προσφέρει ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Dilip Changwi, ο επονομαζόμενος βασιλιάς των φαρμάκων στη χώρα του με την εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Sun Pharmaceutical Industries (SPIL).

bluegr_main01

Την 25η Γαλάζια Σημαία της κατέκτησε φέτος η παραλία του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του ομίλου για σεβασμό στο περιβάλλον και βιώσιμη πολιτική.