Οι billionaires ψηφίζουν Ελλάδα και αρμενίζουν με τις θαλαμηγούς τους

Οι billionaires ψηφίζουν Ελλάδα και αρμενίζουν με τις θαλαμηγούς τους

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου επέλεξαν Ελλάδα για  τις διακοπές τους - Από τον  Μεξικανό Αλεχάντρο Μπαϊγιέρες, τον ιδιοκτήτη της Τότεναμ Τζο Λιούις, τον θρύλος του real estate  Γιάκομπ Μέρεν, τον Ναγκίμπ Σαουίρις,  και τον Ελον Μασκ, ήταν όλοι εδώ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
thalamigos-mak
Σε προορισμό όχι μόνο για εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και για το διεθνές τζετ σετ εξελίσσεται φέτος η Ελλάδα, με πολλούς από τους πλουσιότερους και διασημότερους ανθρώπους του κόσμου να καταφτάνουν στα νησιά του Αιγαίου - και όχι μόνο. Δεν είναι μόνο φημισμένοι ποδοσφαιριστές, μοντέλα και σταρ του Χόλιγουντ που προτιμούν τον «ελληνικό παράδεισο» για το καλεντάρι των διακοπών τους. Είναι και μερικοί από τους μεγιστάνες και τους ισχυρότερους παράγοντες που δίνουν αίγλη στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, κάνοντας βόλτες με υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και ιδιωτικά αεροσκάφη, δημιουργώντας παράλληλα μοναδικές ιστορίες στα μέρη που επισκέπτονται. Από τον «πολύ» Ελον Μασκ και τον Τζο Λιούις της Τότεναμ, έως τον Μεξικανό κροίσο Αλεχάντρο Μπαϊγιέρες και τον θρύλο του βερολινέζικου real estate Γιάκομπ Μέρεν, και από τον Νατ Ρότσιλντ έως τον Τιερί Στερν της ωρολογοποιίας Patek Philippe και τον γνωστό μας από τα παλιά Αιγύπτιο επιχειρηματία Ναγκίμπ Σαουίρις, οι ελληνικές παραλίες, με πρώτες αυτές της Μυκόνου φυσικά, γέμισαν με χλιδή, πολυτέλεια και φήμη. Και μάλιστα προτού καν έρθει ο Αύγουστος.

Ηδη από τις αρχές του Ιουλίου είχε διαφανεί ότι το Αιγαίο θα μετατραπεί σε «θάλασσα της σαμπάνιας». Μοιάζει ήδη… μακρινό, αλλά ήταν στις αρχές του μήνα όταν δύο Αμερικανοί μεγαλοεπιχειρηματίες προκάλεσαν αίσθηση στο «Solymar» στη Μύκονο όταν κερνούσαν σαμπάνιες Moet & Chandon τους θαμώνες του εστιατορίου - προϊδεάζοντας για όσα θα επακολουθήσουν τη φετινή τουριστική χρονιά. Μέσα σε δύο ώρες ο λογαριασμός τους ανήλθε στις 54.000 ευρώ. Στην πρόθεση του ενός εκ των ιδιοκτητών να τους στείλει μια 6λιτρη φιάλη κερασμένη, εκείνοι αρνήθηκαν και ζήτησαν να χρεωθεί και αυτή στον λογαριασμό. Πλήρωσαν, άφησαν 6.000 πουρμπουάρ στο προσωπικό και έφυγαν όπως ακριβώς ήρθαν, αθόρυβα και χαλαρά!

Αλλά όσοι θα ακολουθήσουν, θα κάνουν θόρυβο - πολύ θόρυβο. Και κυρίως θα επιβεβαιώσουν ότι η Ελλάδα καθιερώνεται ως πόλος έλξης επισκεπτών υψηλής οικονομικής στάθμης. Κάποιοι ήρθαν για πρώτη φορά, όπως ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, ο οποίος έφτασε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και στη συνέχεια ενοικίασε θαλαμηγό αξίας 5 εκατ. ευρώ.

Αλλοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ελληνικά νησιά, όπως ο Γερμανός Γιάκομπ Μέρεν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mähren και ένας εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών του Βερολίνου στον τομέα του real estate, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μόλις στα 39 του χρόνια, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου του περισσότερα από 2.000 ακίνητα σε διάφορες γερμανικές πόλεις, όπως το Βερολίνο, η Δρέσδη, το Εσεν και η Λειψία. Από αυτά, το 10% είναι εμπορικά ακίνητα, όπως πολυκαταστήματα ή ιατρεία. Γιος δασκάλων από το Βερολίνο, αξιοποίησε τις πρώτες του οικονομίες, ύψους 50.000 ευρώ -έχοντας και τη βοήθεια των γονιών του-, αγοράζοντας ένα διαμέρισμα δύο δωματίων το οποίο ανακαίνισε μόνος του και στη συνέχεια το πούλησε 98.000 ευρώ.

Η κρίση που δημιούργησε η Lehman Brothers το 2008 τον έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, αλλά δεν τα παράτησε, όπως έχει δηλώσει σε γερμανικά Μέσα. Εκτός από βασιλιάς του real estate στη Γερμανία, ο 39χρονος επενδύει και στα διεθνή χρηματιστήρια αποκομίζοντας τεράστια κέρδη που του εξασφαλίζουν πολυτελή ζωή. Η αγορά του superyacht «Forever», το οποίο χρησιμοποιεί για τις εξορμήσεις του στη νότια Γαλλία και στην Ιμπιζα, συνδυάζοντας business and pleasure, ήταν μια μεγάλη επένδυση όπως έχει πει, μια και του δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται σε πολλά μέρη ψάχνοντας για επενδυτικές ευκαιρίες. Στην Ελλάδα οργώνει τα νησιά του Αιγαίου ξεκινώντας πάντα από τη Σκιάθο, για να καταλήξει στη Μύκονο, εκεί όπου πριν από δύο χρόνια, έχοντας νοικιάσει ένα ελικόπτερο EC350 Airbus, κόστους αγοράς περίπου 2 εκατ. ευρώ και ενοικίασης 1.500 ευρώ την ώρα, προσγειώθηκε μια ανάσα από τις ξαπλώστρες του πασίγνωστου «Principote».
yacht__5_
Γιάκομπ Μέρεν: O θρύλος του real estate οργώνει τα νησιά του Αιγαίου με το superyacht «Forever», ξεκινώντας από τη Σκιάθο για να καταλήξει στη Μύκονο
yacht__4_
yacht__1_
Κλείσιμο


Ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ στη Μάνη

Η θηριώδης θαλαμηγός «Aviva», των 98 μέτρων, μαγνήτισε τα βλέμματα κατοίκων και τουριστών που βρέθηκαν στο Λιμένι της Μάνης πριν από λίγες ημέρες. Το εντυπωσιακό superyacht αξίας 200 εκατ. δολαρίων ανήκει στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και επενδυτή Τζο Λιούις. Με προσωπική περιουσία 5,2 δισ. δολάρια, ο ισχυρός άνδρας της Enic και της Τότεναμ, έφτασε ινκόγκνιτο στη χώρα μας και με τη θαλαμηγό του ταξίδεψε από τη Μάνη μέχρι την Κρήτη, για να καταλήξει πριν από λίγα 24ωρα στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στη Μάνη γευμάτισε με φίλους του σε ταβέρνα της περιοχής και επέστρεψε στο εντυπωσιακό σκάφος του που δέσποζε με τον όγκο του μέσα στον γραφικό κόλπο. Η θαλαμηγός «Aviva» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο. Εχει συνολικά έξι επίπεδα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα, ενώ το 25μελές πλήρωμα φροντίζει για την άνετη διαμονή των καλεσμένων του ιδιοκτήτη. Η θαλαμηγός διαθέτει spa, υδρομασάζ, ένα δωμάτιο-ντουλάπα, πολλά σαλόνια και τραπεζαρίες, ένα μεγάλο μπαρ, μια αίθουσα κινηματογράφου, ένα εσωτερικό γήπεδο padel, αλλά και έναν εξωτερικό χώρο για εκδηλώσεις και προβολές ταινιών. Εσωτερικά έχει πατώματα από παρκέ αλλά και μάρμαρο, δερμάτινους καναπέδες και εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία.

Σχεδιάστηκε από το βρετανικό στούντιο Reymond Langton Design, που ειδικεύεται στην εσωτερική διακόσμηση των superyachts, ενώ ταξιδεύει με ταχύτητα 11 μίλια την ώρα χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλεκτροκινητήρες του. Για την αγορά του σκάφους ο 85χρονος κροίσος κατέβαλε το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Λιούις πούλησε την οικογενειακή επιχείρηση catering και ασχολήθηκε με τις επενδύσεις. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1992 -γνωστή ως «Μαύρη Τετάρτη»- συνεργάστηκε με τον Τζορτζ Σόρος, αναγκάζοντας τη βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει τη λίρα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ), κερδίζοντας ο ίδιος δισεκατομμύρια.
yacht__9_
Τζο Λιούις: Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος που επέλεξε τη Μάνη μαγνήτισε τα βλέμματα κατοίκων και τουριστών που βρέθηκαν στο Λιμένι με τη θηριώδη θαλαμηγό «Aviva», των 98 μέτρων, που κοστίζει 200 εκατ. δολάρια
yacht__10_

Στην Ιθάκη o γόνος των Ρότσιλντ

Το superyacht «Planet Nine» βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες να πλέει στα νερά του Ιονίου ξεκινώντας από τη μαρίνα της Κέρκυρας με προορισμό τους Παξούς, έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Κεφαλονιά και το Φισκάρδο για να επισκεφθεί τις δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τον όρμο Πόρτο Βρώμη, προτού καταλήξει ανοιχτά από τις Φρίκες στην Ιθάκη. Στα ντεκ του μετέφερε τον Νατ Ρότσιλντ, γόνο της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών και επενδυτών. Ο 40χρονος Νατ επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα για διακοπές, ενώ στην Κέρκυρα η οικογένειά του έχει στην κατοχή της δύο επαύλεις στις Σινιές, καθώς και εκτάσεις στο Μεγανήσι. Η προσωπική περιουσία του υπολογίζεται σε 1 δισ. δολάρια. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Νατ έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της βρετανικής «Daily Mail», η οποία σε ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ο γόνος της οικογένειας Ρότσιλντ είχε χρησιμοποιήσει τη φιλική του σχέση με τον Ρώσο μεγιστάνα Ολεγκ Ντεριπάσκα για να κλείσει ο τελευταίος συμφωνία 500 εκατ. λιρών με τον πρώην επίτροπο Εμπορίου Πίτερ Μάντελσον. Στη δίκη που ακολούθησε ο Ρότσιλντ έχασε, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να θεωρεί ότι δεν υπήρξε καμία συκοφαντική δυσφήμηση.
yacht__6_
Νατ Ρότσιλντ: Το Ιόνιο επέλεξε ο γόνος της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών και επενδυτών που απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδας με το superyacht «Planet Nine»
yacht__11_

O πρόεδρος της Patek Philippe στο εστιατόριο του Salt Bae

Με περιουσία που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια, ο Τιερί Στερν δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για τις τιμές στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ στη Μύκονο, όπου βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές προ εβδομάδας. Ο πρόεδρος της διάσημης ωρολογοποιίας Patek Philippe έκανε διακοπές στο νησί με την οικογένειά του και επέλεξε συγκεκριμένα μέρη για να διασκεδάσει, όπως το «Principote», όπου εθεάθη δύο φορές, και το εστιατόριο του Νουσρέτ όπου πόζαρε με τον Τούρκο σεφ. Γεννημένος τον Ιούλιο του 1970, ανέλαβε τη θέση του προέδρου στη διάσημη ωρολογοποιία όταν αποχώρησε ο πατέρας του Φιλίπ. Είναι παντρεμένος με τη Σαντρίν Στερν, η οποία είναι επικεφαλής του Δημιουργικού Τμήματος της εταιρείας και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Η Patek Philippe ιδρύθηκε το 1839 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 2.400 υπαλλήλους, ενώ πραγματοποιεί πωλήσεις άνω του 1,5 δισ. δολαρίων.
yacht__3_
Τιερί Στερν: Ο βαθύπλουτος πρόεδρος της διάσημης ωρολογοποιίας Patek Philippe με τον Τούρκο σεφ Νουσρέτ στη Μύκονο

Στη Μύκονο ο μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις αγάπησε τη Μύκονο από την πρώτη φορά που πάτησε το πόδι του στο Νησί των Ανέμων, όταν εισήλθε στο ελληνικό επιχειρείν με την τότε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TIM, τη σημερινή Wind. Στα 68 του χρόνια ο πρόεδρος και CEO της Orascom Investment Holding έχει αγοράσει κατοικίες, έχει χτίσει βίλα στο Καλό Λιβάδι, ενώ ετοιμάζει και ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή. Με περιουσία 3,4 δισ. δολαρίων, ο Αιγύπτιος μεγιστάνας έγινε γνωστός στη χώρα μας από την επένδυσή του το 2007 στην τότε ΤΙΜ, η οποία δεν του απέφερε τα κέρδη που εκτιμούσε, αφού μέχρι το 2011, όταν αποχώρησε από την εταιρεία, είχε επενδύσει περί τα 650 εκατ. ευρώ. Παρά, όμως, την ατυχή επένδυση, συνέχισε να ενδιαφέρεται για την ελληνική πραγματικότητα. Το 2019 συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας την πρόθεσή του να επενδύσει στη χώρα μας. Ο κ. Σαουίρις έχει παρουσία στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και στην εξόρυξη χρυσού. Η κίνηση ωστόσο που καταδεικνύει το υψηλό επιχειρηματικό ρίσκο που αναλαμβάνει ο ίδιος είναι η επένδυση που πραγματοποίησε στη Βόρεια Κορέα και αφορά την ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας στη χώρα. Αντίστοιχη κίνηση είχε πραγματοποιήσει και στο Ιράκ κατά την επιχείρηση ανόρθωσης της χώρας από τους Αμερικανούς.
yacht__7_
Ναγκίμπ Σαουίρις: Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας για άλλη μία χρονιά βρέθηκε στη Μύκονο, όπου έχει αγοράσει και κατοικίες

Στο Αιγαίο η θαλαμηγός του Μεξικανού κροίσου

Στα ελληνικά νησιά ταξιδεύει αυτές τις ημέρες η θαλαμηγός «Mayan Queen IV», η οποία ανήκει στη μεξικανική οικογένεια Μπαϊγιέρες. To superyacht εντοπίστηκε αρχικά στο Ναύπλιο, ενώ μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα ήταν ανοιχτά της Αλοννήσου. Ο Αλμπέρτο Μπαϊγιέρες, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε μήνες σε ηλικία 90 ετών, άφησε την περιουσία του στα παιδιά του, από τα οποία ο Αλεχάντρο διαχειρίζεται τους επιχειρηματικούς ομίλους Grupo BAL και ΙΤΑΜ που δραστηριοποιούνται στις εξορύξεις χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου. Ο 62χρονος Αλεχάντρο Μπαϊγιέρες, με περιουσία 5,9 δισ. δολαρίων, απολαμβάνει τις διακοπές του με τη μήκους 92 μέτρων θαλαμηγό, η οποία ανήκει στην οικογένεια από το 2008, όταν ο πατέρας του κατέβαλε το ποσό των 140 εκατ. δολαρίων για να την αποκτήσει.

Στη συγκεκριμένη θαλαμηγό είχε βρει τραγικό θάνατο τον Σεπτέμβριο του 2018 η 20χρονη Σινέντ ΜακΝαμάρα, η οποία εργαζόταν στο σκάφος. Η θαλαμηγός τότε ήταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Αργοστολίου, ενώ ο Αλμπέρτο Μπαϊγιέρες δεν βρισκόταν εκεί.
yacht__8_
Αλεχάντρο Μπαϊγιέρες: Ο Μεξικανός billionaire κάνει και φέτος τις διακοπές του στην Ελλάδα με την 92 μέτρων θαλαμηγό «Mayan Queen IV», η οποία εντοπίστηκε αρχικά στο Ναύπλιο, ενώ μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα ήταν στα ανοιχτά της Αλοννήσου
yacht__12_


Το πέρασμα του Μασκ από τις Κυκλάδες

Σε Μύκονο και Δήλο βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX Ελον Μασκ, ο οποίος κατέφθασε στη χώρα μας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος. Στη συντροφιά του ήταν και η φίλη του Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας Σάρα Στάουντιντζερ, η οποία συνοδευόταν από τον νέο της σύζυγο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Endeavor, Αρι Εμάνουελ. Στη Μύκονο ο Μασκ έμεινε σε πολυτελή βίλα την οποία είχε ενοικιάσει. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία 250,7 δισ. δολαρίων, επισκέφθηκε και τη Δήλο με πολυτελές σκάφος που ενοικίασε αντί 7.000 ευρώ την ημέρα. Παρότι έμεινε μόνο για τρεις ημέρες στην Ελλάδα, πρέπει να του έμεινε χαραγμένη στο μυαλό, όπως αποδεικνύεται από το tweet που έκανε έχοντας φύγει από τη χώρα μας, καθώς ανήρτησε μια χιουμοριστική φωτογραφία με τέσσερις άνδρες -τέσσερις γενιές ουσιαστικά- να... ποτίζουν ο ένας τον άλλον.

Ο γηραιότερος, στον οποίο έδωσε το όνομα Σωκράτης, δίνει μπίρα σε έναν μεσήλικα, τον οποίο ονομάζει Πλάτωνα, που με τη σειρά του ποτίζει με μπουκάλι έναν νεότερο με το όνομα Αριστοτέλης, ο οποίος δίνει μπιμπερό σε ένα μωρό με το όνομα Μέγας Αλέξανδρος. Η ολιγοήμερη απόδραση στην Ελλάδα και η έμπνευση που άντλησε από τη χώρα μας δεν τον εμπόδισε να παρακολουθεί και να συντονίζει τα κρίσιμα μέτωπα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, όπως τη δικαστική διαμάχη που έχει με το Twitter. Την ώρα, μάλιστα, που βρισκόταν στη Μύκονο, ο δικηγόρος του κατέθετε αίτημα για χρονική μετάθεση της δίκης με την πλατφόρμα. Πιθανόν έχοντας φαντασιωθεί τον εαυτό του ως Μεγαλέξανδρο, ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη νίκη - μαζί με τις απολαύσεις.
yacht__2_
Ελον Μασκ: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έφτασε στην Ελλάδα με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και επισκέφθηκε τις Κυκλάδες με το πολυτελές σκάφος που νοίκιασε αντί 7.000 ευρώ την ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης