Με ένα γεύμα γεμάτο Ελλάδα ο υπουργός Τουρισμού υποδέχθηκε στην Αθήνα τον γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
Η επίσκεψη του κ. Zurab Pololikashvili, έγινε με αφορμή την 66η Συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα τις επόμενες 2 ημέρες
Φώφη Γιωτάκη
Με ένα γεύμα υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης και έντονο άρωμα Ελλάδας υποδέχθηκε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Zurab Pololikashvili.
Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, προστατευμένοι από τον Αθηναϊκό ήλιο, κάτω από τη σκιά ενός πλάτανου, σερβιρίστηκαν πιάτα που περιείχαν αποκλειστικά πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της χώρας. Πρωταγωνιστής του γεύματος ήταν το ελληνικό κρασί, η ελληνική φιλοξενία και η ενέργεια της πόλης.
Ο «σεφ» του παγκόσμιου τουρισμού και ο Θεοχάρης περπάτησαν μαζί από τη Βαρβάκειο μέχρι το φημισμένο Μιράν πριν φθάσουν στη Σκουλενίου- όπου τους περίμενε ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας. Εκεί μαζί με τις συζύγους τους, Ταμάρα και Δήμητρα γεύτηκαν τις προτάσεις του: μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, μαραθοτυπάκια, καπνιστό χέλι, γαύρο μαρινάτο κεφτεδάκια, κεμπάπ λαρισινό, γλυκάδια αρνιού με καυτερή σάλτσα.
Η επίσκεψη του κ. Zurab Pololikashvili, έγινε με αφορμή την 66η Συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα τις επόμενες 2 ημέρες.
«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα. Η βόλτα στην Αθήνα ήταν πολύ όμορφη, ευχαριστώ τον Υπουργό για την ξενάγηση», δήλωσε ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας UNWTO πριν γευτεί τα ελληνικά καλούδια δια χειρός Πέσκια. Και ο Έλληνας υπουργός αφού τον ευχαρίστησε με την βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πέρασε στο κυρόως μενού υπενθυμίζοντας ότι: «Οι επόμενες δύο ημέρες είναι αφιερωμένες στον Τουρισμό και θεωρούμε πως θα γίνουν η βάση για πολύ σημαντικά βήματα στο επόμενο διάστημα».
Ο Pololikashvili κράτησε για το τέλος και μια έκπληξη για τον Έλληνα Υπουργό, καθώς του δώρισε μια φανέλα της αγαπημένης του Ατλέτικο Μαδρίτης -με το νούμερο 9 και με το όνομά του- σταλμένη από τον Πρόεδρο της ομάδας Enrique Cerezo.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.