ΤUI: Στοχεύει σε επέκταση της σεζόν φέτος στην Ελλάδα έως το Νοέμβριο

ΤUI: Στοχεύει σε επέκταση της σεζόν φέτος στην Ελλάδα έως το Νοέμβριο

Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες για φέτος υπολογίζει ότι θα διακινήσει στη χώρα μας ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός - Η συνάντηση με τον Χάρη Θεοχάρη 

mikonos-maskes
Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες φέρνει φέτος στη χώρα μας ο ταξιδιωτικός οργανισμός της TUI, θέτοντας στόχο για επέκταση της σεζόν έως το Νοέμβριο, παρά τις δυσκολίες που φέρνει η έξαρση των κρουσμάτων πανευρωπαϊκά.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός διαπιστώνει φέτος «πρωτιά» της Ελλάδας μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών της Μεσογείου για τους επισκέπτες του ομίλου, γεγονός το οποίο θέτει τις βάσεις για περαιτέρω αύξηση της ζήτησης την επόμενη χρονιά. Εξ’ού και έχει πέσει στο «τραπέζι» το αίτημα από ελληνικής πλευράς για επανεκκίνηση της επόμενης τουριστικής σεζόν- εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες της υγειονομικής κρίσης- νωρίτερα, από τα μέσα Μαρτίου του 2021.

Στη συνάντηση εργασίας που είχαν οι επιτελείς του ομίλου με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, έκαναν λόγο για σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της χώρας μας φέτος εντός του γερμανικού ομίλου και επέκταση της τουριστικής περιόδου λόγω της ζήτησης στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, κυρίως από τη γερμανική αγορά που είναι και η πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα (σ.σ. δεδομένου ότι από το Ηνωμένο Βασίλειο η ζήτηση συνολικά για Ελλάδα έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά). Συνολικά πέρυσι ο όμιλος έφερε στην Ελλάδα κοντά στα 3 εκατ. επισκέπτες από το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται πανευρωπαϊκά, ενώ φέτος το νούμερο, σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο θα ξεπεράσει το 1 εκατ., γεγονός το οποίο εν μέσω πανδημίας αξιολογείται θετικά.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του ταξιδιωτικού ομίλου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Sebastian Ebel «η υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους επαγγελματίες του τουρισμού δημιούργησαν στους πελάτες της εταιρείας το αίσθημα ασφάλειας που ήταν απαραίτητο προκειμένου φέτος να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές τους. Η Ελλάδα δημιούργησε ένα πλαίσιο για την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε και φέτος να προσφέρουμε στους επισκέπτες μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ελλάδα. Θέλουμε να εμβαθύνουμε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Sebastian Ebel.

Επιπλέον, η αυξημένη ζήτηση κυρίως από Γερμανία έχει ήδη εξασφαλίσει την επέκταση της φετινής σεζόν από πλευράς TUΙ ως το τέλος Νοεμβρίου ενώ θετικά- τηρουμένων πάντα των αναλογιών- ήταν τα μηνύματα που μετέφερε ο κ. Ebel και για τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο όπου η TUI Cruises ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας της και από την περασμένη εβδομάδα προσφέρει κρουαζιέρες από την Κρήτη με προορισμό την Κέρκυρα και με ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον κ. Θεοχάρη, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν θετικές εκτιμήσεις για την τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα το 2021. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε τη στρατηγική προτεραιότητα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου για την επόμενη σεζόν, σημειώνοντας ότι το καθολικό Πάσχα του 2021 αποτελεί μια ευκαιρία ώστε η έναρξη της περιόδου να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, αξιοποιώντας τις διακοπές μεγάλων αγορών για τη χώρα μας.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης στις θεσμικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας που αφορούν στην εφαρμογή ενιαίων διαδικασιών για το άνοιγμα της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, εκφράζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας για την προώθησή τους. Οι ενιαίοι κανόνες και τα πρωτόκολλα εντός Ε.Ε. είναι πλέον πιεστικό αίτημα τόσο από τον τουριστικό νότο όσο και από τους τουριστικούς φορείς και τις αεροπορικές πανευρωπαϊκά ώστε να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο -τουλάχιστον στην Ευρώπη- για τα ταξίδια.



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Λουφαδόροι εργάτες είχαν φτιάξει «κρυφό διαμέρισμα» κάτω από σταθμό μετρό της Νέας Υόρκης!


Έφηβη Βρετανή αυτοκτόνησε πηδώντας μπροστά σε τρένο μετά από «πείραγμα» για τον χωρισμό της

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας - Ποια μέτρα βρίσκονται εν ισχύ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης