Ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας μέσω του iGuide

Ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας μέσω του iGuide

Θα προσφέρει μια νέα εμπειρία ξενάγησης σε μέρη όπου δεν υπάρχει οργανωμένη και δομημένη πρόσβαση σε σχετική πληροφορία

Με κεντρικό μήνυμα “Explore the Unexplored Greece”, τρία μέλη του gi-Cluster και συγκεκριμένα οι εταιρείες Mobics και Innoetics και ο ερευνητικός και εκπαιδευτικός φορέας Athens Information Technology (ΑΙΤ) συσπειρώνουν τις τεχνολογίες τους με στόχο την ανάπτυξη μιας καινοτόμου τουριστικής υπηρεσίας με τίτλο “iGuide”.

Το iGuide παρέχεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία προσφέρει μια νέα εμπειρία ξενάγησης σε περιοχές όπου δεν υπάρχει οργανωμένη και δομημένη πρόσβαση σε σχετική πληροφορία, όπως αρχαιολογικοί χώροι που δεν διαθέτουν μουσείο ή υπηρεσίες ξενάγησης, περιοχές φυσικού κάλους και άλλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η πλατφόρμα βασίζεται σε καινοτόμες τεχνολογίες που επαυξάνουν την εμπειρία του τελικού χρήστη όπως ψηφιακή ομιλία για αυτόματη αφήγηση, προσωποποιημένη ξενάγηση, offline maps, crowd-sourcing διαδρομών ξενάγησης και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις χώρων και κειμηλίων.
Tο iGuide βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και θα διατεθεί στην αγορά την Aνοιξη 2015 παρέχοντας κάλυψη στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δέλτα Νέστου, Αλυκές Θάσου, Μαρώνεια, Άβδηρα, Παλιά Πόλη Ξάνθης κ.α.), σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και βουλγάρικα.

Η εφαρμογή αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου iGuide, συγχρηματοδοτούμενου από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα «Συνεργασία 2011»), συντονιστής του οποίου είναι το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Ξάνθης, με τη συμμετοχή των εταιρειών Vodafone και Riverland και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

To gi-Cluster φέρει τη σφραγίδα του πρώτου ελληνικού cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες με εστίαση στον κλάδο του ψυχαγωγικού λογισμικού και ψηφιακού περιεχομένου. Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού, έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gh_2

O αστροναύτης και πιλότος της διαστημικής αποστολής «Apollo 9», Ράστι Σβάικαρτ, προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης αστεροειδή με τη Γη, θα μπορούσε να εξαφανίσει τη ζωή στη Γη

1
teh12_2

Το σύστημα μπορεί να εξετάσει ηλεκτροκαρδιογραφήματα και να εντοπίσει τους ασθενείς που κινδυνεύουν με επικίνδυνη καρδιακή αρρυθμία (κολπική μαρμαρυγή) ή με πρόωρο θάνατο μέσα στο επόμενο έτος

usummit

Το συνέδριο για την Ελλάδα του αύριο, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με μεγάλη επιτυχία επιστρέφει στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής στις 11-12 Νοεμβρίου – Δείτε το πρόγραμμα και τους διακεκριμένους ομιλητές