Πανευρωπαϊκή μελέτη ευρυζωνικής απόδοσης

Πανευρωπαϊκή μελέτη ευρυζωνικής απόδοσης

Εκτός από τη βοήθεια που θα παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εθελοντές θα επωφεληθούν από τη λήψη αναλυτικών μετρήσεων απόδοσης των ατομικών τους συνδέσεων σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων ταχύτητας και αξιοπιστίας

Πανευρωπαϊκή μελέτη ευρυζωνικής απόδοσης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη SamKnows, -εταιρεία που ειδικεύεται στις μελέτες ευρυζωνικής απόδοσης, ξεκίνησε μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση της ευρυζωνικής απόδοσης στις χώρες μέλη της Ε.Ε. και άλλα τρία κράτη, στο πλαίσιο παροχής βοήθειας στους παρόχους υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο (ISP), στις ρυθμιστικές αρχές και στους καταναλωτές, για τη βελτίωση των υπηρεσιών στη γηραιά ήπειρο.

Η SamKnows έχει ήδη διεξάγει παρόμοιες μελέτες για την Ofcom στο Ηνωμένο Βασίλειο και για την ομοσπονδιακή επιτροπή επικοινωνιών στις ΗΠΑ και πλέον αναζητά 10.000 εθελοντές στην Ευρώπη, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη στο είδος της μελέτη, ευρυζωνικής απόδοσης.

Οι εθελοντές θα λάβουν μία μικρή συσκευή (Whitebox), την οποία θα πρέπει να συνδέσουν στο οικιακό τους δίκτυο. Οταν η γραμμή τους δεν χρησιμοποιείται, το «Λευκό κουτί» θα εκτελεί μία σειρά από αυτοματοποιημένες δοκιμές, για τη μέτρηση της ταχύτητας κα της απόδοσης της σύνδεσης. Με αυτό τον τρόπο θα σχηματιστεί πανευρωπαϊκή εικόνα της ευρυζωνικής παροχής, η οποία θα καταστήσει εφικτό τον καλύτερο σχεδιασμό στο μέλλον και θα προσφέρει διαφάνεια στους καταναλωτές που πληρώνουν για να έχουν ευρυζωνική σύνδεση.

Εκτός από τη βοήθεια που θα παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εθελοντές θα επωφεληθούν από τη λήψη αναλυτικών μετρήσεων απόδοσης των ατομικών τους συνδέσεων σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση www.samknows.eu και να κάνουν αίτηση για τη δωρεάν παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης