Παπαστεργίου: Συναντήθηκε με στελέχη της Amazon Web Services - Στο επίκεντρο η σημασία των υπηρεσιών cloud
Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Amazon εξέτασαν την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας
Με στελέχη της Amazon Web Services (AWS) στην Ελλάδα συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,Δημήτρης Παπαστεργίου, με αντικείμενο την πρόοδο της επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας και την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναδείχθηκε η σημασία των υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους της AWSστην υποστήριξη καινοτόμων λύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση εφαρμογών αναδυόμενων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Ο κ. Παπαστεργίου, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την ψηφιοποίηση του κράτους, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, η οποία αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στο έργο που υλοποίησε και υλοποιεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021 -2027» του νέου ΕΣΠΑ και των άλλων διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει να κάνει εκτός από ένα ψηφιακό άλμα και ένα άλμα καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Vodafone κατακτά την 1η θέση καλύτερου εργοδότη στην Ελλάδα, ενώ για 8η χρονιά αναγνωρίζεται ως Top Employer από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute.
Ξεκίνησε επίσημα το rebranding του ΟΠΑΠ σε Allwyn – Νέες και αναβαθμισμένες εμπειρίες για τους πελάτες, με τη δύναμη της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας. Νέα «σελίδα» για το δίκτυο καταστημάτων και τις ψηφιακές πλατφόρμες – Το Allwyn.gr είναι ήδη στον «αέρα»!
Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, η ελληνική εταιρεία γιόρτασε με εργαζομένους, πελάτες και συνεργάτες τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους