Ρεκόρ όλων των εποχών για το New Shepard του Τζεφ Μπέζος - 7η φορά στο Διάστημα

Ρεκόρ όλων των εποχών για το New Shepard του Τζεφ Μπέζος - 7η φορά στο Διάστημα

Το όραμα του δισεκατομμυριούχου για το μέλλον της ανθρωπότητας δεν τυγχάνει ανταπόκρισης από τους επίμονους σαρκαστές των social media - Ο πύραυλος του Μπέζος ξεπέρασε σε επιδόσεις το Falcon 9 του Έλον Μασκ

bezos1
Το ρεκόρ όλων των εποχών για την επαναχρησιμοποίηση πυραύλου κατέχει πλέον το New Shepard, καθώς εκτοξεύτηκε και επέστρεψε στη Γη για 7η φορά. Το New Shepard ανήκει στη Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος. Ο υπερ-δισεκατομμυριούχος επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια στο εγχείρημα του διαστημικού τουρισμού, στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού με την SpaceX του Έλον Μασκ της Tesla για την κατάκτηση του σύμπαντος από ιδιώτες επιχειρηματίες.



Το επίτευγμα του New Shepard είναι αξιοθαύμαστο. Ωστόσο, οι αμείλικτοι σαρκαστές των social media δεν φαίνεται να εκτιμούν τις προσπάθειες της Blue Origin για τα την πραγματοποίηση του μεγάλου οράματος της ανθρωπότητας, ήτοι να ταξιδεύει χάριν αναψυχής στο σύμπαν. Και αντί θαυμασμού, τα σχόλια διακωμωδούν αγρίως το θεόρατο New Shepard, επειδή τυχαίνει να μοιάζει -κάπως πιο έντονα από άλλους πυραύλους, είναι η αλήθεια- με υπερφυσικό φαλλό.

bezos22


Κλείσιμο
Ωστόσο, πέρα από τα σόκιν σχόλια, το New Shepard ξεπέρασε σε επιδόσεις το Falcon 9 της SpaceX, φτάνοντας για 7η φορά στο κατώφλι του διαστήματος πριν επανέλθει. Βεβαίως, μέχρι στιγμής καμία από τις αποστολές του New Shepard δεν ήταν επανδρωμένη. Όμως, η Blue Origin (όπως και η SpaceX) έχει στενή συνεργασία με τη NASA και στο ταξίδι του το New Shepard μετέφερε μεγάλο όγκο αντικειμένων, τα οποία η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία χρησιμοποιεί στα πειράματά της για την αντοχή τους στις συνθήκες των διαστημικών πτήσεων.

Εκτός των άλλων αντικειμένων, όταν εκτοξεύτηκε από τη βάση της Blue Origin στο Τέξας, στις 13 Οκτωβρίου 2020, το New Shepard μετέφερε επίσης χιλιάδες αναμνηστικές κάρτες από μαθητές σχολείων σε όλο τον κόσμο. Οι οποίοι, ως μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Club for the Future, έστειλαν τους χαιρετισμούς τους στο διάστημα.

bezos3
bezos4




Ειδήσεις σήμερα: 

Σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια στην Κύπρο: «Εάν γνωρίζεις τους αγγέλους, γνωρίζεις και τον Θεό»

Άννα Διαμαντοπούλου: Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας και οι προοπτικές για τη θέση της Γ.Γ. του ΟΟΣΑ

Νίκαια: Συγκίνηση για το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης