Εκλογές ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ «ίσως ψηφίσει» Τραμπ παρά την κόντρα για την κλιματική αλλαγή

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ «ίσως ψηφίσει» Τραμπ παρά την κόντρα για την κλιματική αλλαγή

Ο Τραμπ υποστήριξε τον επικεφαλής της Tesla την περίοδο της καραντίνας όταν ο Μασκ επαναλειτούργησε στην Καλιφόρνια το εργοστάσιό του - Το 2017 είχε παραιτηθεί, πάντως, ο Μασκ από σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου

musk-trump-0
Οι μονομάχοι έχουν πάρει θέση και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της κάλπης στις ΗΠΑ. Μετά την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ, στο Κλίβελαντ του Οχάιο, η συζήτηση επικεντρώνεται πλέον στους αναποφάσιστους, πέντε εβδομάδες προτού αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Στους αναποφάσιστους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ

Η απάντησή του, δε,  στο ερώτημα  εάν θα ψηφίσει Τραμπ, ήταν γριφώδης, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τον Αμερικανό πρόεδρο ως προς τις απόψεις για την κλιματική αλλαγή. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, οι σχέσεις των δύο αντρών έχουν περάσει σε μια πιο θερμή ζώνη.

«Για να δούμε πώς θα πάει το ντιμπέιτ», είπε ο Μασκ όταν ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί το ντιμπέιτ θα διαδραματίσει καθοριστικό παράγοντα στην ψήφο του, ο Μασκ δήλωσε: «Ο κόσμος θέλει να δει εάν ο Μπάιντεν το έχει στην αναμέτρηση με τον Τραμπ. Εάν το έχει, πιθανόν να είναι και ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών». 

musk-trump-1
Κλείσιμο


Στην περιγραφή που του έχει αποδοθεί ότι είναι φιλελεύθερος με δεξιές απόψεις για την οικονομία, ο Μασκ είπε: «προφανώς δεν είμαι κομμουνιστής».

Στην καίρια ερώτηση που αφορά στην Tesla και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Μασκ χαρακτήρισε πολύ υποστηρικτικό τον Τραμπ.

«Υπήρχαν στιγμές που ήταν υποστηρικτικός, ωστόσο έχει περισσότερη υποστήριξη από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου επειδή είναι πολύ μεγαλύτερη. Η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μικρή», προσέθεσε ο Μασκ.

Πάντως, οι θέσεις του Μασκ θα μπορούσαν να θεωρηθούν απρόσμενες εάν σκεφτεί κανείς ότι προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, το 2017 παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου του Τραμπ, αφότου οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, οι σχέσεις των δύο αντρών έχουν θερμανθεί.

Στο πλευρό του Μασκ βρέθηκε ο Τραμπ όταν επαναλειτούργησε το εργοστάσιό του Tesla στην Καλιφόρνια και δέχτηκε πλήθος επικρίσεων καθώς η κίνηση αυτή συντελέστηκε σε περίοδο καραντίνας.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το 2016 ο Μάσκ δεν υποστήριξε τον Τραμπ στην προεκλογική του καμπάνια.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Συλλογική η ευθύνη μας - Να μην μετακυλίουμε ευθύνες

Παρίσι: Το Rafale που προκάλεσε αναστάτωση είχε λάβει άδεια για να σπάσει το φράγμα του ήχου

Δικαστής διέλυσε γάμο λόγω στυτικής δυσλειτουργίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης