«La Folie», ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για τον Christian Louboutin
Ανεβαίνοντας το περίτεχνο δίκτυο κλιμάκων, η ματιά ελκύεται προς το έξω αποκαλύπτοντας πανοραμική θέα του τοπίου και του ωκεανού στο βάθος
Στη γνωστή σε πολύ λίγους παραλιακή πόλη Melides στην Πορτογαλία, ο αρχιτέκτονας Tarek Shamma δημιούργησε για τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή μόδαςChristian Louboutin ένα αρχιτεκτονικό κτίσμα που θυμίζει πύργο σερβιρίσματος σε πάρτι.
Εμπνευσμένη από τα Step Wells του Ρατζαστάν και το Παρατηρητήριο Jantar Mantar, η ιδιαίτερη δομή κατασκευάστηκε μέσα σε ένα σύδεντρο πεύκων πάνω σε μια χερσόνησο που βγαίνει σε λιμνοθάλασσα ως ένας κυλινδρικός πύργος με γεωμετρικά ανοίγματα και κλίμακες που διασταυρώνονται.
Όπως η επωνυμία της υπονοεί, το «La Folie» δεν έχει άλλη χρησιμότητα παρά το να χαροποιήσει το μάτι και το μυαλό· είναι ένα μέρος για διάβασμα ή για να δεξιωθείς φίλους για ποτό ή σε πάρτι.
Το αρχιτεκτόνημα καλεί τους επισκέπτες σε ταξίδι ανακάλυψης. Αποκαλύπτεται σαν ένα λευκός κύλινδρος από τσιμέντο με ανοίγματα που τραβάνε το μάτι. Στο κέντρο του εσωτερικού, μια εστία που φωτίζει το ηλιόφως που εισέρχεται από τον οφθαλμό στην οροφή.
Κλείσιμο
Ανεβαίνοντας το περίτεχνο δίκτυο κλιμάκων, η ματιά ελκύεται προς το έξω αποκαλύπτοντας πανοραμική θέα του τοπίου και του ωκεανού στο βάθος.
Τη νύχτα, η στοχαστική, γαλήνια ατμόσφαιρα αλλάζει χάρη στα με εναλλασσόμενα χρώματα φώτα που είναι ενσωματωμένα στους τοίχους ροζ, μοβ και μπλε αποχρώσεις δημιουργούν υπνωτιστικό περιβάλλον, κατάλληλο για να δέχεται ο σχεδιαστής.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.