ATP Finals, Τσιτσιπάς-Μεντβέντεβ 2-0 (7-6, 6-4): Να περάσει ο επόμενος!

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Μεντβέντεβ 2-0 (7-6, 6-4): Να περάσει ο επόμενος!

Ιστορική ημέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος στην παρθενική του συμμετοχή στο ATP Finals πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη επί του Μεντβέντεβ τον οποίο νίκησε με 2-0

033_6070397_5dc989f640411_2
Την πρώτη νίκη της καριέρας του απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ πέτυχε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λονδίνο και στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς που συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που πανηγυρίζει νίκη σε ATP Finals, αλλά ταυτόχρονα έβαλε κι ένα τέλος στη δυσμενέστατη παράδοση του κόντρα στον Ρώσο ο οποίος τον είχε κερδίσει και στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Όλες οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε κι η συγκεκριμένη έσπασε σήμερα στο Λονδίνο, μετά από μια συγκλονιστική μάχη.

Στο πρώτο σετ κι οι κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους με το σκορ στο 6-6, ενώ στο τάι μπρέικ έφτασαν στο 5-5, αλλά εκεί ο Στέφανοπς πήρε δύο συνεχόμενους πόντους και έκανε το 1-0.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο σετ η μάχη συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, με τον Τσιτσιπά να αντέχει στη λυσσαλέα προσπάθεια του Μεντβέντεφ να ισοφαρίσει στα σετ με τον Ρώσο να σπάει δύο μπρέικ πόιντς στο 7ο σετ και αν προηγείται με 3-4. Εκεί όμως ο Τσιτσιπάς έβγαλε χαρακτήρα, κράτησε το δικό του σερβίς κι έκανε τι πολυπόθητο μπρέικ στο επόμενο γκέιμ. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 15-30 στο 10ο γκέιμ, όμως ο Στέφανος έφτασε σε ματς πόιντ και με σμας τελείωσε τον αγώνα ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς!
«Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα...», είπε λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής που αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Το τελευταίο γκέιμ ήταν από τα ποιο δύσκολα που έχω παίξει. Δεν είναι εύκολο όταν ξέρεις πως έχει χάσει πέντε φορές από τον συγκεκριμένο αντίπαλο αλλά, είπα πως θα συνεχίσω μέχρι να τα καταφέρω. Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για εμένα η στήριξη του κόσμου σημαίνει πολλά για εμένα και είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα».

Για τον πόντο του στο τάι μπρέικ: «Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος είναι πρέπει να δω το ριπλέι».

Για τη συμμετοχή του στο ATP Finals: «Το έβλεπα στην τηλεόραση και ήθελα να συμμετέχω. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, είναι απόλαυση να αγωνίζομαι εδώ. Μόνο που βρίσκομαι σε αυτό το γήπεδο είναι μεγάλη τιμή για εμένα»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης