Οριστική ρήξη: Αποχωρεί από την Euroleague ο Παναθηναϊκός!

panathinaikos_euroleague_arthro

Με ποστάρισμα του στο instagram ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε την οιστική ρήξη με την  Euroleague  και την επιστροφή τους στη FIBA - «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί όπου έπρεπε να είναι πάντα» έγραψε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ - Euroleague: «Ο ΠΑΟ  βλάπτει τη διοργάνωση»

Από τις αρχές της εβδομάδας είχε γίνει γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός θα έθετε θέμα Μπερτομέου στο συμβούλιο των μετόχων της Euroleague κι από τη στιγμή που οι υπόλοιπες 11 ομάδες (αυτές που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο) δεν ακολούθησαν τους πράσινους, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Βέβαια με ποστάρισμα του νωρίς το μεσήμερι, κι αφού είχε ήδη θέσει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Τζόρντι Μπερτομέου, ο ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού φρόντισε να προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε.

Ο κ. Γιαννακόπουλος με γράφημα στο οποίο απεικονίζονταν τα οικονομικά στοιχεία των επαγγελματικών λιγκών όλων των σπορ, ανέδειξε το πόσο «χαμνηλά» είναι τα έσοδα της Euroleague και το συνόδευσε με το ακόλουθο σχόλιο.

«Μετά από 17 χρόνια ο κ.Μπερτομέου και οι ειδικοί του έφεραν στην Euroleague ως έσοδα το αστρονομικό ποσό των 40 εκατ. ευρώ… Λιγότερα απ’ αυτά που παίρνουν κρίκετ, ράγκμπι, χάντμπολ.
Είναι τόσο επιτυχημένος που ίσως θα πρέπει να του δώσουμε και μπόνους. Λοιπόν ας κάνουμε τις μαθηματικές πράξεις. Δεκαέξι ομάδες επενδύουν περίπου 300 εκατομμύρια κάθε χρόνο και σε αντάλλαγμα αυτός φέρνει στη λίγκα 40 εκατ. συνολικά!!!
Σε κάθε άλλη εταιρία κάποιος διευθύνοντας σύμβουλος με τόσο φτωχά αποτελέσματα θα είχε παραιτηθεί, αλλά ο Τζόρντι όχι… Αυτός μάλιστα νομίζει ότι είναι πετυχημένος»

Κι αφού οι θέσεις του ΠΑΟ στο συμβούλιο των μετόχων δεν έγιναν αποδεκτές (ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος έθεσαν θέμα ψηφοφορίας και εκλογής νέου επικεφαλής, το οποίο απορρίφθηκε), λίγο πριν τις 17:00 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με νέο ποστάρισμα του ανακοίνωσε την επιστροφή του ΠΑΟ στους κόλπους της FIBA γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί όπου έπρεπε να είναι πάντα».

Φυσικά όλοι πλέον περιμένουν και την επίσημη ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ για το διαζύγιο το οποίο θα κοστίσει ακριβά στο τριφύλλι, δεδομένου ότι η ρήτρα αποχώρησης για τις ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

EuroLeague: «Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά οι κινήσεις του βλάπτουν τη διοργάνωση»
Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης εξηγώντας ότι οι ομάδες δεν δέχτηκαν την κατάπτωση της ποινής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου καθώς πρέπει να τηρούνται οι εσωτερικές διαδικασίες. Με 18 ομάδες η νέα διοργάνωση

Όσον αφορά το θέμα του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η EuroLeague στην ανακοίνωση της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε πολυάριθμα Μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Όλοι οι σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, συμφώνησαν ομόφωνα ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στην EuroLeague. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζητούν να σταματήσει αμέσως τις δηλώσεις του. Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και στον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον τον απόλυτο σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της μπάσκετ της EuroLeague να του δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του.»

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Να φύγουν όλες οι ελληνικές ομάδες

Η κλίκα του ευρωμπάσκετ πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κάθονται ορισμένοι κσι θα ζούν τσάμπα σπό τις Ελληνικές ομάδες. Να φύγουν όλες οι ομάδες οι Ελληνικές απ το μαφιόζικο κύκλωμα του εθρωπαικού μπάσκετ.

Η αρχή ήταν να γίνει ...

... σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η ηλιθιότητα που λέγεται Euroleague. Οπωσδήποτε πρέπει να αντιγραφεί το μοντέλο του ποδοσφαίρου, χωρίς κανένα εγγυημένο συμβόλαιο και με μεγαλύτερη διαφάνεια. Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ.

Άντε γεια λοιπόν

Η κλασσικη ιστορία του πως ένας ανόητος παίρνει με τα καπρίτσια του στο λαιμό του μία ολόκληρη ομάδα! Και φυσικά πολλοί σκεπτόμενοι το ίδιο οπαδοί ακολουθούν και σιγοντάρουν την "προεδράρα" στην έξοδο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό του!

Κωνσταντίνος

Σίγουρα θα φύγουν και άλλες ομάδες, με καλή ιστορία που φθείρονται στη Euroleague βλέποντας ομάδες που δεν τις ξέραμε να τις έχουν περάσει...βλέπε Έρυθρος, Μπάρτσα, Μακάμπι ( κι αυτή θα το ξανασκεφτεί).

Γαυρος

Τράκη dpg 7000, εκ μέρους όλων των ολυμπιακών σε ευχαριστούμε. του χρόνου η ομάδα μας θα έχει διπλάσιο μπατζετ λογικά απο τους χορηγους ως η μοναδική ομάδα που θα παίζει στο μέγιστο επίπεδο στην ευρώπη.Θα βλέπετε σε λίγα χρόνια το ευρωπαικό NBA σιγά σιγά και θα είστε στην απέξω. Τη θέση θα έχει πάρει καμιά ΑΕΚ που έχει σοβαρό πρόεδρο και το αξίζει και εσείς θα κλαίτε για τα περασμένα μεγαλεία. ΤΡΑΚΗΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Κωνσταντίνος

Η Fiba ως θεσμός είναι μεγαλύτερος της Euroleague...από κάθε αποψη. Η Euroleague έχει βασικά θεσμικά προβλήματα, καθώς πολλές από τις ομάδες που παίζουν υπό άλλες συνθηκες δεν ήταν εκεί... Πολλες ομάδες πήραν αξία από τις 4 ομαδες που τυγχάνει να ειναι και στην τετράδα (οι τρεις + Μπαρτσελονα, γιατί τη Φενέρ τη μάθαμε επί Ομπραντοβιτς)... Πώς θα σας φαινοταν αν ελλειπαν αυτές;

ΨΧΩΧΨ

Ε ρε γέλια διαλύει κ το μπασκετ η ατομάρα. Πάει κ η τελευταία χαρά του βάζελου. 10 ευρωπαικά έχει να πάρει με αντίπαλους τη Μονακο και τους Λόντον Πάιρατς να χαίρεται να τρελαίνεται. Αντε να ξεβρωμίσει ο τόπος στην ευρώπη δεν ανέχονται τέτοια σιχάματα σαν τους έλληνες μαφιόζους μαρινάκηδες, μελισσανήδηδες, σαββίδηδες, γιαννακόπουλους του φτύνει το σύστημα. οι αγγελόπουλοι που ειναι κύριοι θα συνεχίσουν να τιμάνε την ελλάδα και ο τράκης του χρόνου με υποδεκαπλάσιο μπάτζετ θα πανυγυρίσει το κύπελλο που κατουράει η κότα. χαχχαχα

δφσδφσδφ

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΒΑΖΕΛΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΤΑΟΥΤΑΣ. ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΠΕΣ ΤΟΥ ΒΡΑΝΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟΥ

ff

Μπράβο τράκη. Του χρόνου μόνη ελληνική ομάδα η ολυμπιακάρα στην euroleague να χάσουν η βάζελοι και την τελευταία χαρά. ήταν ο μοναδικός τρόπος νομίζω να εξαφανιστούν τα 6 κύπελλα του βάζελου και πλέον η μεγαλύτερη ομάδα στην ελλάδα να είναι και στο μπάσκετ ο ολυμπιακός. ξέρουμε μετά θα κλαις και θα ζητάς συγγνώμη όταν περάσει η επίρρεια αλλά δυστυχώς δεν είναι ελλάδα η euroleague. όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. χαχααχχχααχααχ . ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα μας έφτιαξες τη μέρα πραγματικά

Gauros

Και θα αφήσει το εξοχικό και τους πελάτες;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Nander

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σφραγίσει την πρόκριση στη Γαλλία καθώς η ήττα (79-70) από τη Ναντέρ τον υποχρεώνει να κερδίσει τουλάχιστον τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες -  Η ελληνική ομάδα κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο όπου περιορίστηκε στους 10 πόντους