Κίνα... το νέο όνειρο για τους ποδοσφαιριστές, ή απλώς μία ευκαιρία για γρήγορο πλουτισμό; Ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, ο «Μανώλης» των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο οποίος «χάρισε» με τα γκολ του το πρωτάθλημα του 2004, μίλησε για την εμπειρία του στην ασιατική χώρα, καταθέτοντας την άποψή του για ένα διάστημα, μάλιστα, που προηγήθηκε της «έκρηξης» των τελευταίων μηνών με την αθρόα προσέλευση σημαντικών ποδοσφαιριστών.
Ο «Μανώλης» αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τα χρώματα της Ενάν Ζιανγιέ χαρακτηρίζοντας τα ως τα κορυφαία της ζωής του...
«Πέρασα τρία χρόνια στην Κίνα. Ήταν η καλύτερη εποχή της ζωής μου. Είχα εκπλαγεί με όσα είδα εκεί. Οι ομάδες της Κίνας λειτουργούσαν σωστά, πλήρωναν πολλά χρήματα, είδα πολλά. Πέρασα υπέροχα».
Παράλληλα, ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα υπέρογκα ποσά που δαπανούν οι κινεζικοί σύλλογοι.
«Οι παίκτες πηγαίνουν εκεί για τα χρήματα. Προς το παρόν η Κίνα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Νομίζω πως ο στόχος είναι ξεπεράσει την Ιαπωνία και το MLS. Απλά ξοδεύουν χρήματα. Χρειάζονται χρόνο. Θέλουν να διοργανώσουν το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως για να συμβεί αυτό χρειάζονται τους Μέσι και Νεϊμάρ. Δεν νομίζω όμως πως θα παίξουν εκεί αυτοί οι παίκτες».