O ΠΑΟ κέρδισε τον Ολυμπιακό (66-62) στο κυνήγι των προνομιούχων θέσεων

O ΠΑΟ κέρδισε τον Ολυμπιακό (66-62) στο κυνήγι των προνομιούχων θέσεων

Ο ΠΑΟ πέτυχε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΟΣΦΠ (64-62) αυτή τη φορά για την Euroleague και μπήκε ξανά δυνατά στο «κόλπο» για τις προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

O ΠΑΟ κέρδισε τον Ολυμπιακό (66-62) στο κυνήγι των προνομιούχων θέσεων
Χλιαρό ξεκίνημα εκατέρωθεν κυρίως επιθετικά. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έψαξαν τα… πατήματά τους δίνοντας βαρύτητα στις άμυνές τους για αυτό και το σκορ έμεινα στα «χαμηλά» (5-5) στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» φρόντιζαν να τρέχουν στις λίγες περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι τους το επέτρεψαν και έτσι με το καλάθι του Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό προηγήθηκαν με 10-13. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους «πράσινους» οι οποίοι με σερί 7-0 προηγήθηκαν με 17-13. Καταλυτικός ο ρόλος του Περπέρογλου στο σημείο εκείνο καθώς με δύο δικά του καλάθια (ένα δίποντο και ένα τρίποντο) δεν επέτρεψε στους παίκτες του «Άρτζι» να ξεφύγουν (19-18).

Με εναλλαγές…

Κλείσιμο
Ο Περπέρογλου συνέχισε το κρεσέντο του και πετυχαίνοντας τον 11ο πόντο του ξαναέδωσε προβάδισμα στους Πειραιώτες (19-20) με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Από την άλλη οι «πράσινοι» είχαν… Ούκιτς χάρις στον οποίο πέρασαν εκ νέου μπροστά 27-23. Η απουσία του Σπανούλη από το παρκέ δεν πτόησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Λοτζέσκι και Σλούκας έκαναν καλή δουλειά όσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιρνε ανάσες στον πάγκο (27-31). Εξάλλου ο Λαρισαίος γκαρντ δεν έδειχνε να είναι και στην καλύτερή του μέρα μένοντας στο πρώτο μισό χωρίς πόντο (0/1 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και χωρίς ασίστ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε για να πάρει και πάλι προβάδισμα και να οδηγηθεί με αυτό στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (35-33). Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης καθώς είχαν το πάνω χέρι στα ριμπάουντ, όμως τα αρκετά τους λάθη (6 έναντι 2 του ΠΑΟ) και τα 3/12 τρίποντα δεν τους το επέτρεψαν.

Στα χαμηλά…

Με σύμμαχο τα… επιθετικά ριμπάουντ και σερί 6-0 ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά (37-39). Πλήγμα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο με τον Ντάνστον να αποχωρεί κουτσαίνοντας από το παρκέ έπειτα από δυόμισι λεπτά στο δεύτερο μισό. Τα λάθη των Πειραιωτών έδωσαν την ευκαιρία στο «τριφύλλι» για το 42-39, όμως στη συνέχεια έφεραν το ματς στα ίσια με τους πρώτους πόντους του Σπανούλη (45-45). Ισόπαλο και… χαμηλό ήταν το σκορ και στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, 47-47, καθώς η… αστοχία κυριάρχησε σε αμφότερους τους «αιώνιους».

Αγωνία μέχρι τέλους…

Ο τραυματισμός του Ντάνστον δεν αποδείχθηκε σοβαρός και έτσι ο Αμερικανός επέστρεψε στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρχή το τρίποντο του Σπανούλη (49-50) έφτασαν στο 51-54 με τον Μπράμο να φέρνει -από τα 6,75μ.- για ακόμα μια φορά το παιχνίδι στα ίσια, 54-54. Κάπως έτσι συνεχίστηκε το ματς και έτσι οι «αιώνιοι» μπήκαν ισόπαλοι, 61-61, στο τελευταίο λεπτό. Ο Διαμαντίδης με ½ βολές έδωσε ισχνό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (62-61), ενώ ακολούθησε στα 22’’ άστοχο τρίποντο του Σπανούλη. Έγινε αμέσως φάουλ του Γκιστ ο οποίος επίσης με ½ έκανε το 63-61. 21’’ απέμεναν όλα για τον Ολυμπιακό. Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων στα 3’’4. ½ από τον Διαμαντίδη (64-61) και ακολούθως φάουλ στον Περπέρογλου (2’’1). Ο διεθνής φόργουορντ αστόχησε στην πρώτη και ευστόχησε στη δεύτερη (64-62) και κάπου εκεί όλα… κρίθηκαν. Την υπογραφή του στο τελικό 66-62 έβαλε με βολές ο Λάσμε.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62

Πηγή: sport-fm.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης