Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Από το NBA στον ΠΑΟΚ μόλις στα 24 του χρόνια - Τα μπλεξίματα με τον νόμο και η ευκαιρία για εξιλέωση

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Από το NBA στον ΠΑΟΚ μόλις στα 24 του χρόνια - Τα μπλεξίματα με τον νόμο και η ευκαιρία για εξιλέωση

Νικημένος από τους προσωπικούς του δαίμονες, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ελπίζοντας σ' ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του - Αυθεντικό ταλέντο, αλλά με πάμπολλες περιπέτειες με ττη Δικαιοσύνη, θέλει να κάνει restart στην καριέρα του

Kevin-Porter-Jr_-arthrou
Από την ώρα που δημοσιεύτηκε η είδηση, η πρώτη αντίδραση όλων όσων τη διάβασαν ήταν «βρήκαμε το πρωταπριλιάτικο ψέμα της ημέρας».

Ωστόσο, όσο η ώρα περνούσε και η είδηση υπήρχε σε όλα τα σάιτ, γινόταν αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ όντως είχε αποκτήσει τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, πραγματοποιώντας μια μεταγραφή, η οποία θύμιζε κάτι από τη μεγάλη ομάδα του Δικεφάλου τη δεκαετία του '90.

Τότε που, διεκδικώντας τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, μπορούσε και έφερνε παικταράδες όπως οι Κλιφ Λέβινγκστον, Κένεθ Μπάρλοου, Γουόλτερ Μπέρι, Τσαρλς Σάκλφορντ.

Στον ΠΑΟΚ του σήμερα όμως, δεδομένου ότι η ομάδα δεν βρέθηκε καν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και δεν είναι στα play off, αυτή η μεταγραφή μοιάζει εξωπραγματική, καθώς μιλάμε για έναν 24χρονο ο οποίος έχει μέσο όρο 15,6 πόντους στο NBA, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να νικήσει τους εσωτερικούς του δαίμονες.

Κλείσιμο
Αυτούς που από μικρή ηλικία του έβαζαν συνεχώς εμπόδια, τα οποία έβρισκε τρόπο για να ξεπεράσει μέχρι το μοιραίο βράδυ του περασμένου Οκτωβρίου, όπου έπεσε με δύναμη σε... τοίχο.

Ένα αυθεντικό ταλέντο, ένας προβληματικός νέος

Σε ηλικία τεσσάρων ετών ο νέος άσος του ΠΑΟΚ έχασε τον πατέρα του, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών είχε βρεθεί στη φυλακή για τη δολοφονία μιας 14χρονης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η άτυχη κοπέλα ζήτησε να δει το όπλο του, που εκπυρσοκρότησε και τελικά του επιβλήθηκε ποινή 4,5 ετών...

Το 2000 γεννήθηκε ο γιος του, αλλά το 2004 έχασε τη ζωή του μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε μπαρ του Σιάτλ. Η μητέρα δεν άφησε τον τζούνιορ να πάει στην κηδεία του πατέρα του κι αυτός για να τιμήσει τη μνήμη του πήγε στο γυμνάσιο που είχε φοιτήσει (και ήταν αθλητής του μπέιζμπολ) και φορούσε τη φανέλα με το Νο4 στην ομάδα μπάσκετ.

Γρήγορα το ταλέντο του ξεχώρισε, οι προτάσεις από τα κολέγια έπεφταν βροχή και ο ίδιος επέλεξε το USC... Οι τραυματισμοί ήταν το πρώτο πρόβλημα, αλλά τον Ιανουάριο του 2019 τιμωρήθηκε για «προσωπικά ζητήματα». Χωρίς ποτέ να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όλοι κατάλαβαν ότι ο νεαρός είχε τιμωρηθεί για πειθαρχικό παράπτωμα κι αυτό ήταν το πρώτο (από τα πολλά) «καμπανάκι», στο οποίο προφανέστατα δεν έδωσε σημασία.

Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο φινάλε της σεζόν, που ήταν και η τελευταία του στο NCAA, καθώς αποφάσισε ότι ήταν έτοιμος για το μεγάλο άλμα στο NBA.

Αγωνιστικά το επιβεβαίωσε σχεδόν αμέσως. Το πρόβλημα ήταν η μεταμόρφωσή του πριν και μετά τους αγώνες.

Στο ντραφτ επιλέχθηκε στο Νο30 από τους Μιλγουόκι Μπακς. Δεν έγινε ποτέ συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς πρωταγωνίστησε σε μια τριπλή ανταλλαγή, για να καταλήξει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Στα 19 του λοιπόν στη ρούκι του σεζόν είχε 10 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ μέσο και είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του. Όλοι περίμεναν ακόμη μεγαλύτερα πράγματα στη δεύτερη σεζόν, αλλά λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ βρέθηκε εκτός ομάδας.

Στις 15 Νοεμβρίου 2020 ενεπλάκη σε τροχαίο με τη Mercedes που οδηγούσε και στον έλεγχο που έκανε η αστυνομία βρέθηκε στο αμάξι του ένα όπλο και μικρή ποσότητα μαριχουάνας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για το όπλο (δεν είπε το ίδιο για τη μαριχουάνα), με τους Καβαλίερς να τον θέτουν εκτός ομάδας, αλλά να επανέρχεται τον Δεκέμβριο μετά την αθώωσή του.

Το πολυτελές αυτοκίνητο ανήκε στη μητέρα του, η οποία παρουσίασε την απόδειξη αγοράς του όπλου και οι κατηγορίες είχαν αποσυρθεί.

Η επιστροφή του στους Καβς αποδείχθηκε βραχεία, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου είχε φραστικό επεισόδιο με τον general manager της ομάδας και μετά με τον προπονητή (γιατί στο διάστημα που ήταν εκτός, είχαν δώσει το ντουλαπάκι του στον Τάιρον Πρινς!), με τη διοίκηση να τον στέλνει με ανταλλαγή στους Χιούστον Ρόκετς...

Best of Kevin Porter Jr. Handles


Εκεί φρόντισε και πάλι να βγάλει μέσα στο παρκέ τον καλό του εαυτό, βελτιώνοντας τα στατιστικά του (σχεδόν 17 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 6,5 ασίστ ανά ματς), αλλά τον Απρίλιο βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους.

Την εποχή του κορωνοϊού επέλεξε να πάει σε στριπτιτζάδικο στο Μαϊάμι μαζί μ' έναν συμπαίκτη του που έμπλεξε σε καβγά, με τον Πόρτερ να συμμετέχει, προσπαθώντας να βοηθήσει τον φίλο του... Οι μώλωπες και οι εκδορές σε όλο του το σώμα ήταν το ένα πρόβλημα, το άλλο είχε να κάνει με το πρόστιμο 50.000 δολαρίων που του επέβαλε το NBA για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Πώς αντέδρασε ο Πόρτερ; Την επόμενη ημέρα έβαλε 50 πόντους (έναν για κάθε 1.000 δολάρια του προστίμου) κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που τα καταφέρνει...

Kevin Porter Jr. Becomes YOUNGEST Player to Post 50+ PTS & 10+ AST! 🔥


Η αλήθεια είναι ότι για κάποιους μήνες έπαψε να πρωταγωνιστεί στα αρνητικά δημοσιεύματα, αλλά Πόρτερ και ηρεμία είναι δύο έννοιες που δεν συνδυάζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τον Ιανουάριο του 2022 είχε επεισόδιο με τον βοηθό προπονητή Τζορτζ Λούκας στα αποδυτήρια, που έφερε τον αποκλεισμό του από ένα αγώνα, όμως ο οργανισμός των Ρόκετς πίστευε στο ταλέντο του (οι μέσοι όροι του πέρυσι ήταν 20 πόντοι, 5,3 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ και 1,4 κλεψίματα ανά αγώνα) και λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του, του πρότεινε τετραετή ανανέωση έναντι 60 εκατ. δολαρίων. Ο Πόρτερ έβαλε την υπογραφή του, όμως δεν ήταν γραφτό να το τιμήσει και να γεμίσει τους λογαριασμούς του με λεφτά...

Kevin Porter Jr.'s CRAZY 2021-22 Season Highlights: 15.6 PTS & 6.2 AST


Η καταγγελλία, η απόσυρση της κατηγορίας και η παραδοχή ενοχής!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν από το προσωπικό του ξενοδοχείου Millenium Hilton της Νέας Υόρκης, καθώς υπήρχε καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Το βίντεο, με τον 23χρονο να βγαίνει από το ξενοδοχείο με τις χειροπέδες στα χέρια, έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς η αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία της επίθεσης κατά της συντρόφου του (και αθλήτριας του WNBA), Κίσρε Γκόντρεζικ.

Όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ, ο Πόρτερ βρήκε κλειδωμένο το δωμάτιό τους και, αφού άνοιξε την πόρτα με τη βοήθεια των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, επιτέθηκε στη σύντροφό του, προκαλώντας της ένα βαθύ σχίσιμο στο πρόσωπο, αλλά και κάταγμα στον αυχένα.

NBA player Kevin Porter Jr. arrested in NYC for assault | NBC New York



Για τους Ρόκετς μετατράπηκε από το πιο ελπιδοφόρο πρότζεκτ σε... ανεπιθύμητο και με συνοπτικές διαδικασίες τον έστειλαν στην Οκλαχόμα, η οποία κράτησε για λίγες ώρες τα δικαιώματά του και τον άφησε ελεύθερο...

Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, η ιστορία ήταν διαφορετική και σίγουρα όχι τόσο βίαιη, με την Γκόντρεζικ να διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε χειροδικία εις βάρος της.

«Είχαμε μια έντονη διαφωνία για λίγα δευτερόλεπτα και τίποτα παραπάνω. Έχω ζητήσει από την Εισαγγελία να αποσύρει όλες τις ψευδείς κατηγορίες κι απορώ γιατί δεν το έχουν κάνει ακόμη» είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, αλλά η ζημιά είχε γίνει, με τον Πόρτερ τελικά να αποδέχεται την κατηγορία της παρενόχλησης...

EXCLUSIVE: Kysre Gondrezick REBUFFS Kevin Porter Jr. Assault Allegations, SLAMS Manhattan DA Office


Οι πόρτες του NBA παραμένουν κλειστές κι ο Πόρτερ, που έχει σχεδόν ένα χρόνο να αγωνιστεί σε επίσημη αναμέτρηση, έψαχνε μια νέα ευκαιρία μια νέα προοπτική. Περιέργως, καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν ασχολήθηκε μαζί του (για ευνόητους λόγους) κι ο ΠΑΟΚ από το πουθενά (προφανώς έπαιξε ρόλο ότι έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Άλστον, που αγωνίζεται στον Δικέφαλο) άρπαξε την ευκαιρία και τον φέρνει στηνΘεσσαλονίκη.

Με τον 24χρονο να παρακολουθεί εδώ και μήνες πρόγραμμα ελέγχου θυμού, ο ΠΑΟΚ βάζει στο ρόστερ του έναν παίκτη που μοιάζει με πραγματική πολυτέλεια, αλλά αμφότεροι ελπίζουν ότι θα προκύψει μία win-win κατάσταση...

Αυτός να ξαναβρεί ρυθμό και να δείξει στις ομάδες του NBA ότι είναι εδώ και πάνω απ' όλα έτοιμος για να επιστρέψει. Κι ο ΠΑΟΚ να θυμίσει σε όλον τον κόσμο του μπάσκετ ότι υπάρχει στη Θεσσαλονίκη λίγη από τη χρυσόσκονη της παλιάς εποχής...

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με μία νεκρή και δύο τραυματίες στην Καλλιθέα: Μηχανή παρέσυρε πεζή, σκοτώθηκε η οδηγός

Ισόβια και 41 χρόνια κάθειρξης στον Μίχο, ελεύθερη άμεσα η μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό


Μήνυση και αγωγή κατά της Έλενας Ακρίτα από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης