Formula 1: Ο Λεκλέρ βγήκε εκτός πίστας κι εγκατέλειψε
Ο οδηγός της Ferrari έχασε για μία ακόμα φορά φέτος τις ελπίδες για νίκη, εγκαταλείποντας μετά από έξοδο στον 17ο γύρο κι ενώ είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας
Η κατάρα που κυνηγάει φέτος τη Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε και στην πίστα του Πολ Ρικάρ.
Ενώ ο Μονεγάσκος ήταν άνετα πρώτος και με διαφορά 10 δευτερολέπτων, έχασε τον έλεγχο το μονοθεσίου του και κατέληξε στον τοίχο με τα προστατευτικά ελαστικά.
Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν επρόκειτο για πρόβλημα με το μονοθέσιο του Λεκλέρ ή με λάθος του ίδιου του οδηγού.
Με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα όλοι μπήκαν για αλλαγή ελαστικών, κάτι που επέτρεψε στον Φερστάπεν να βρεθεί στην κορυφή.
Κλείσιμο
Η κραυγή του Λεκλέρ
Στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα του, ο Μονεγάσκος ακούγεται να αναφέρει πρόβλημα στο γκάζι της F1-75 και αμέσως μετά να κραυγάζει «όχιιιιιιιι».
Σε εκείνο το σημείο ο Λεκλέρ ήλεγχε τον αγώνα, όντας στην κορυφή και με τον Μαξ Φερστάπεν να βρίσκεται αρκετά πίσω, έχοντας κάνει pit stop για αλλαγή ελαστικών.
Σε μια εποχή που το επιστημονικό δυναμικό της χώρας αναζητά διεξόδους στο εξωτερικό, η DEMO αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει να επενδύεις στους ανθρώπους και να δημιουργείς περιβάλλοντα που ευνοούν τη γνώση και την επιστημονική εξέλιξη.