US Open: «Τσάρος» στη Νέα Υόρκη ο Μεντβέντεφ - Νίκησε με 3-0 σετ τον Τζόκοβιτς στον τελικό - Δείτε βίντεο

US Open: «Τσάρος» στη Νέα Υόρκη ο Μεντβέντεφ - Νίκησε με 3-0 σετ τον Τζόκοβιτς στον τελικό - Δείτε βίντεο

O Μεντβέντεφ έγινε ο 1ος Ρώσος μετά από τον Μαράτ Σάφιν (2000) που κατακτά το US Open και μόλις ο 2ος στην ιστορία

medvedev
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο νέος "βασιλιάς" στο US Open. O Ρώσος που είναι στο Νο2 κόσμου κατέκτησε το 1ο Grand Slam αφού επικράτησε σε 2.15 με 6-4, 6-4, 6-4 του Νο1 Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς που λύγισε υπό το άγχος της ιστορίας δεν του επέτρεψε να κατακτήσει το 21ο Grand Slam και να συμπληρώσει Calendar (4/4) Slam στο 2021.



Ο δεύτερος Ρώσος

O Μεντβέντεφ έγινε ο 1ος Ρώσος μετά από τον Μαράτ Σάφιν (2000) που κατακτά το US Open και μόλις ο 2ος στην ιστορία ενώ ο Σέρβος παρέμεινε στα 20 Grand Slam μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ.

Κλείσιμο


Ο Ρώσος θα φύγει από τη Νέα Υόρκη με 2,5 εκατ. δολάρια αλλά θα παραμείνει στο Νο2.

Ο Σέρβος που είχε 27-0 νίκες σε Grand Slam στο 2021 θα χάσει στο 28ο και δύσκολα θα έχει νέα ευκαιρία να πετύχει αυτό που πέτυχε το 1969 ο Ροντ Λέιβερ.

Για τον 25χρονο Μοσχοβίτη αυτός είναι ο 13ος και ο πιο σπουδαίος τίτλος στην καριέρα του. Ο 34χρονος Σέρβος έπαιξε στον 9ο τελικό του στο US Open και έχει πλέον 3/9!

Novak Djokovic and Daniil Medvedev Walk Out | 2021 US Open Final


Συνολικά αυτή είναι η 11η ήττα του Τζόκοβιτς σε 31 τελικούς ρεκόρ που έχει και ο Φέντερερ από το 2019.



Πρώτο σερβίς και μπρέικ!

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα ξεκινήσει με μπρέικ (1-0) στο παιχνίδι και θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς του για το 2-0. Ο Ρώσος θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ αλλά ο Σέρβος θα το σβήσει και με 2 άσους στη σειρά θα μειώσει σε 2-1.

Κερδίζουν από ένα love service game για το 3-2 υπέρ του Ρώσου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μειώνει σε 4-3 αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με love service game θα προηγηθεί με 5-3. Ο Ρώσος με το σερβίς του θα κλείσει το σετ στο 6-4 σε 36'.

Ο Μεντβέντεφ τελειώνει το σετ με 15/15 κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς ενώ έχει 13 winners και 7 αβίαστα έναντι 10-10.



Ασταμάτητος ο Ρώσος!

Το 2ο σετ αρχίζει με love service game από τον Σέρβο ο οποίος θα έχει και τριπλό μπρέικ πόιντ στη συνέχεια του αγώνα. Ο Ρώσος θα τα σβήσει για να ισοφαρίσει σε 1-1 και θα έχει μπρέικ πόιντ στο 3ο.

Θα το σβήσει ο Τζόκοβιτς και με το σερβίς του θα κρατήσει το προβάδισμα (2-1). Ο Μεντβέντεφ θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ και θα ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Τζόκοβιτς να σπάει και τη ρακέτα του!.

Διπλό μπρέικ πόιντ του Ρώσου και με την 2η ευκαιρία με μπρέικ θα φτάσει στο 3-2. Θα το υπερασπιστεί με το σερβίς του για το 4-2 όμως ο "Νόλε" μειώνει σε 4-3 και σε 5-4.

Ο Μεντβέντεφ θα βρεί τρόπο να κρατήσει το σερβίς τους και να προηγηθεί με 2-0 στα σετ μετά από 54'.

Τα αβίαστα στο 2ο είναι 14-14 αλλά ο Ρώσος έχει 14-7 winners. Ο Τζόκοβιτς έχει 0/5 μπρέικ πόιντ στο παιχνίδι.

Φανταστικός επίλογος

Ξεκίνημα με μπρέικ στο 3ο σετ για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (1-0) και με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 3-0!Θα υπερασπιστεί με το σερβίς του το μπρέικ για το 4-0.

Μειώνει σε 4-1 ο Τζόκοβιτς αλλά ο ψύχραιμος Ρώσος πάει στο 5-1. Ο Τζόκοβιτς θα σβήσει ματς πόιντ και θα μειώσει σε 5-3 με μπρέικ!

Θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς για το 5-4. Ο Ρώσος θα φτάσει σε διπλό ματς πόιντ. Θα σβήσει το 1ο πρώτο μόνος του με διπλό σφάλμα αλλά με το 2ο θα γράψει ιστορία.





Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ στην Πετρούπολη: 15χρονη έπεσε στον γκρεμό από ύψος 14 μέτρων - Δείτε φωτό από το σημείο ατυχήματος

Βγήκε το ΦΕΚ για τα μέτρα - Όλα όσα αλλάζουν από αύριο - Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και μη

Θρίλερ στο φαράγγι της Σαμαριάς: Προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 30χρονο που υπέστη έμφραγμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης