Άδανα κεμπάπ

Άδανα κεμπάπ


 Άδανα κεμπάπ
 Άδανα κεμπάπ
Φτιαγμένα με σπιτική νοστιμιά και τη δική σας φροντίδα αυτά τα κεμπάπ είναι ότι πρέπει για να τα μοιραστείτε με καλή παρέα σε ένα φιλικό κάλεσμα...

από τη Νίκη Μηταρέα


Υλικά για 4 άτομα:


  •     ½ κιλό κιμά αρνίσιο, περασμένο μία φορά από τη μηχανή
  •     3 κρεμμύδια περασμένα από το μπλέντερ
  •     30γρ. φρέσκο βούτυρο
  •     1 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με γλυκόξινη γεύση)
  •     1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο, καυτερό
  •     1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  •     αλάτι
Κλείσιμο

Για γαρνίρισμα
:

  •     4 πίτες ελαφρά ψημένες
  •     1 πιπεριά πράσινη-κέρατο, κομμένη σε ροδέλες ή 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  •     2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  •     1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  •     λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

    Βάζετε σε μπολ τον κιμά και στύβετε επάνω τον χυμό του κρεμμυδιού, προσθέτετε τα μπαχαρικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
    Όταν γίνει ομοιογενής μάζα, του προσθέτετε και το βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα.
    Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια και τους δίνετε ακρόστενο σχήμα. Περνάτε τα κεμπάπ σε μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια.
    Τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για 20 λεπτά περίπου.
    Σε μια πιατέλα στρώνετε το κρεμμύδι και το ραντίζετε με σουμάκ και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τοποθετείτε επάνω τα καλαμάκια, γαρνίρετε με τις ντομάτες, την πιπεριά και τις πίτες και σερβίρετε αμέσως.

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης