Πώς να μαγειρέψετε τέλεια χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Πώς να μαγειρέψετε τέλεια χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Οι χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο μπορεί συνήθως να μαγειρεύονται στο φούρνο, αλλά και στο τηγάνι μπορούν να γίνουν εξίσου ζουμερές και απολαυστικές. Αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας…

brizola2_2
Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά. Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι. Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

Για το μαρινάρισμα, ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι. Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης