Αντίθετος με τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για τον EastMed ο Αντώνης Λιάκος

Αντίθετος με τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για τον EastMed ο Αντώνης Λιάκος

Με ποστάρισμά του στο Facebook -που μάλλον «κατέβηκε» το πρωί της Παρασκευής- το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ευχόταν να μην πραγματοποιηθεί ο αγωγός

1liakoss_2
Αντίθετος με τη γενική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για τον αγωγό EastMed φέρεται να είναι ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με ανάρτησή του στο Facebook τις προηγούμενες ώρες, που έφερε τίτλο: «Η ευγενής μας τύφλωσις», ο κ. Λιάκος εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή την εξέλιξη, που τη χαρακτήρισε «Έωλη και τυχοδιωκτική».

Ο καθηγητής νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία ανέφερε:

«Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως το συγκεκριμένο ποστάρισμα δεν εμφανίζεται το πρωί της Παρασκευής στο προφίλ του κ. Λιάκου στο Facebook...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης