Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Πάπα Φραγκίσκο

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Πάπα Φραγκίσκο

Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Ποντίφικα, το πρωί της Τετάρτης, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος-Βατικανού

dendias_papas
Από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο Βατικανό.

Στη συνάντηση με τον Ποντίφικα, ο οποίος «αποτελεί παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες», όπως σημειώνει σε ανάρτηση στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος-Βατικανού.



Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε ακόμη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra.

Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, το μεταναστευτικό, καθώς και η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα του υπουργείου στο twitter.

Κλείσιμο


Ο κ. Δένδιας συνάντησε τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, στο Βατικανό, όπου συζητήθηκαν τα διμερή και περιφερειακά θέματα, τα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.



Αργότερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει ομιλία στο Κολλέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Νότια Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης