Γιατί η αναίρεση της απόφασης για την άδεια Κουφοντίνα «διευκολύνει» την κυβέρνηση

Γιατί η αναίρεση της απόφασης για την άδεια Κουφοντίνα «διευκολύνει» την κυβέρνηση

Το παρασκήνιο της απόφασης που έλαβε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δρομολογώντας την έγκριση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια - Οι καταδρομικές επιθέσεις των μπαχαλάκηδων και ο τρόμος της ΕΛΑΣ για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα - ΝΔ: Κανένα σοβαρό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες

koufontinas_main02
Ένα από τα ζητήματα που έριχναν βαριά τη σκιά τους πάνω από την κυβέρνηση και έτεινε να της δημιουργήσει επικοινωνιακό πλήγμα λύθηκε αιφνιδίως χθες αργά το βράδυ. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος με το οποίο απορρίφθηκε η τελευταία άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα. Ενδιαφέρον, μάλιστα, παρουσιάζει ότι η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου που υπογράφει την απόφαση αυτή στις 15 Μαΐου είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα να κρίνει την υπόθεση. Παρ’ ότι αυτός εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση, επισημαίνοντας ότι το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», η κυρία Δημητρίου προχώρησε μονομερώς σε αντίθετη ενέργεια.

Δεν ήταν μυστικό, άλλωστε, ότι η επίδειξη δύναμης των αναρχικών απέναντι στο κράτος στο όνομα του Κουφοντίνα είχε δημιουργήσει μία εικόνα χάους. Από τις αρχές Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 44 παρεμβάσεις- καταδρομικές επιθέσεις και εμπρηστικές ενέργειες- καλλιεργώντας την αίσθηση ότι το ελληνικό κράτος και ο λαός του βρίσκονται υπό καθεστώς τρόμου και εκβιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου «έτρεμε» μην συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο ενόψει της τελικής φάσης της προεκλογικής περιόδου, καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης, ακόμα και τρομοκρατικής ενέργειας και μάλιστα αιματηρής.
dimitriou-tsipras01

Η απόφαση αυτή λοιπόν δεν θα μπορούσε να ληφθεί σε καλύτερο τάιμινγκ για την κυβέρνηση. Όλα, όμως, μοιάζουν πιθανά ενόψει εκλογών… Ενδεικτικό παράδειγμα ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης επανέφερε στην επικαιρότητα την «παγωμένη» εδώ και χρόνια επένδυση στο Ελληνικό. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η επένδυση βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ότι θα ολοκληρωθεί υπό την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Αν και η 13η σύνταξη αποδείχθηκε τελικά... φιλοδώρημα εξαιτίας μίας σειράς παρακρατήσεων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα μία φορά πόσο υπερήφανος είναι γιατί δόθηκε στους συνταξιούχους «μια ανάσα αξιοπρέπειας». Στη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης στα Τρίκαλα είπε: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε, δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας». Εξαπέλυσε, μάλιστα, επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε ξέρει πώς είναι να παίρνει κάποιος 300 ευρώ τον μήνα…» Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Ρομά που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση πήρε μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και δεν θεωρεί τους τσιγγάνους «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Μετά το τέλος της ομιλίας του, όμως, πέρασε πεζός με την αστυνομική συνοδεία μπροστά από το πολίτικο κιόσκι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκεί δέχθηκε εντονότατες αποδοκιμασίες από τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος. Σήμερα θα βρίσκεται στην Κοζάνη, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματισμένη ομιλία του στον Πειραιά και στο Πασαλιμάνι.

Τις γειτονιές του Κορυδαλλού επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Ανέφερε πως ο «πρωθυπουργός κοροϊδεύει τους συνταξιούχους» ενώ ανέλαβε τη δέσμευση να μειώσει τους φόρους, να δημιουργήσει περισσότερες  θέσεις εργασίες για τους νέους και να εξασφαλίσει περισσότερη ασφάλεια στις γειτονιές. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα, ενώ διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στην Κρήτη. Θα συναντηθεί με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στο εκλογικό του κέντρο. Την Κυριακή θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής εμφάνισής του στο Star ξεκαθάρισε το ζήτημα της εφταήμερης εργασίας και του «ψυκτικού από το Περιστέρι». «Όταν μιλάω για την ανάγκη να φτιάξουμε πρότυπα δημόσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα και να ξεκινήσουμε από τη Δυτική Αθήνα, το Περιστέρι, αυτό είναι μία πολιτική που εξυπηρετεί τις ελίτ ή εξυπηρετεί τα παιδιά της Δυτικής Αθήνας, που πρέπει να έχουν ίδιες ευκαιρίες σε ποιοτική μόρφωση; Όταν μιλάω για την ανάγκη να έχουμε σοβαρή και ποιοτική τεχνική εκπαίδευση παντού, στο Περιστέρι, στον Άλιμο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα, αυτό είναι καλό ή κακό;» Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και να προτείνουμε λύσεις; Όταν δεσμεύομαι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αυτό είναι για τις ελίτ ή για τους πολλούς εργαζόμενους; Όταν δίνω αγώνα γιατί από την επιτυχία μιας επιχείρησης πρέπει να είναι πρώτα ωφελημένοι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ελίτ; Προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας. Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δόθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει».

ΝΔ για Κουφοντίνα: Κανένα σοβαρό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες

Κλείσιμο
«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να αναιρεθεί το βούλευμα που απέρριψε την άδεια στον αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης