LIVE

Κορωνοϊός

«Κόλαφος» οι δικαστές για Κουφοντίνα: Επιμένει για ένοπλη ανατροπή - Μπορεί να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις

koufodinas_art

Οι δικαστές του Βόλου έκριναν ότι ο «Λουκάς» της 17Ν «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής» - Στη δημοσιότητα, μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, το σκεπτικό του βουλεύματος, με το οποίο του «έκοψαν» την 7η άδεια

«Δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του "κρατικού μονοπωλίου της βίας" και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας» επισημαίνεται στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο ομόφωνα «κόπηκε» η χορήγηση της 7ης άδειας στο μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, οι δικαστές του Βόλου, όπως προκύπτει από το σκεπτικό του βουλεύματός τους, συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο καταδικασμένος 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη Λουκάς της 17Ν «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως "αίμα"».

Μάλιστα, στο σκεπτικό του βουλεύματος οι δικαστές κάνουν ειδική αναφορά στην τελευταία ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα, εν όψει της δίκης στο δικαστήριο του Βόλου.

Αναλυτικότερα, στο εν λόγω βουλεύμα, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται:

- Οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων» και «η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη, δοθέντος ότι δεν αποτελούν απλά μία ιδεολογική τοποθέτηση του εν λόγω καταδίκου, ούτε μία αυθόρμητη αντίδρασή του υπό ορισμένες συνθήκες συναισθηματικής πίεσης.

- Ενδεικτικό δε στοιχείο της προσωπικότητας του εν λόγω καταδίκου είναι η παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας για τις άδικες πράξεις τις οποίες τέλεσε και τις οποίες εξακολουθεί να θεωρεί ως πολικά εγκλήματα, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ήρωα-πολιτικού κρατουμένου.

- Eν όψει και των ανωτέρω δηλώσεων παρέπεται ότι ο ως άνω κατάδικος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας. Περαιτέρω, καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα».

- Eρευνητέο ερμηνευτικά τυγχάνει το ζήτημα της δυνατότητας χορήγησης τακτικής αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως. Κατά την κρίση του Συμβουλίου τούτου, εφόσον ουδέν προβλέπεται, ούτε ρυθμίζεται ως προς τη χορήγηση αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως, δεν είναι επιτρεπτή, κατ` άρθρο 55 παρ. 1 ΣΚ, η χορήγηση τακτικής αδείας στις περιπτώσεις αυτές, διότι ο νομοθέτης θα το προέβλεπε ρητά.

- Στην έννοια του σωφρονισμού, δεν περιλαμβάνεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του καταδίκου. Ευλόγως, όμως, η έννομη τάξη συναρτά το σωφρονισμό του καταδίκου με την μη τέλεση νέων εγκλημάτων, ήτοι, ευθέως με το σεβασμό προς τα έννομα αγαθά, μεταξύ δε αυτών προεχόντως αυτό της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αορίστου αριθμού προσώπων.

Τέλος, το βούλευμα καταλήγει «εκ του συνδυασμού των προαναφερομένων συνάγεται ότι ο κρινόμενος κατάδικος διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος όπου εκτίει την ποινή του, με οργανώσεις που κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας, με το ίδιο ή παρεμφερές ιδεολογικό υπόβαθρο με αυτόν, δεδομένου ότι άλλως, αυτές δεν θα παρείχαν τόσο αυξημένης έντασης υποστήριξη προς το πρόσωπό του, εκδηλούμενη όχι με νόμιμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά με έκνομες συμπεριφορές. Εκτιμάται, επομένως, βάσιμα ότι, επί ικανοποίησης του αιτήματός του για χορήγηση άδειας εξόδου από το ως άνω κατάστημα κράτησης, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να συνευρεθεί με μέλη των εν λόγω ομάδων-οργανώσεων και να τελέσει, σχεδιάσει ή καθοδηγήσει νέες αξιόποινες πράξεις, κάνοντας κακή χρήση της άδειάς του».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Κλεάνθης

Οχι μπορεί να τελέσει νεες αξιόποινες πράξεις ηδη τέλει αξιόποινες πράξεις αφού βάζει τούς οπαδούς τού να σπανε μαγαζιά να απειλούν δικαστες κτλπ.Ο Κουφόντινας δεν έχει αποκυριξει την τρομοκρατία και εξακολουθεί να είναι ηγετικό στέλεχος τής ακροαριστερης τρομοκρατίας

Άγγελος

Αν τον είχαν στήσει στα 6 μέτρα, ούτε άδειες θα ζήταγε, ούτε απεργία πείνας θα έκανε, ούτε οι υποστηρικτές του θα έσπαγαν τα μαγαζιά.

NA EKΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !!

ΕΚΕΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΥΣ !

Προεκλογικός

«Κόλαφος»

Tassos

Αφού ισχύουν όλα αυτα τότε, οι άδειες που έχει ήδη πάρει από άλλες επιτροπές είναι παράνομες έτσι δεν είναι ? Θα διωχθούν εκείνα τα μέλη των επιτροπών ??? Τι λέω τώρα....

Μαλλον

Θα αναζητηθούν ευθύνες ή παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης

Ερώτηση:

Ο υιός και η σύζυγος Κουφοντινα που εργάζονται; Πως βρίσκουν χρήματα τόσα χρόνια; Πως πληρώνουν το σπίτι και το εξοχικό τους; Εεεεε! Ποιος τους συντηρεί τόσα χρόνια; Ποιος;

Απάντηση

οι ίδιοι που συντηρούν τους ρουβίκωνες τούς ανταρσυες τους αντιφαδες κτλπ δηλαδή το ακροαριστερο παρακράτος συν τα λεφτά από τις ληστειες τους πληρωμένους φόνους τις απαγωγές το εμπόριο ναρκωτικών κτλπ.Σε οποιαδήποτε άλλη χωρα θα τους είχαν κατασχέσει και τα σωβρακα ενω εδώ αυτή την απλή ερώτηση: πως ζείτε κύριοι;που βρίσκεται τα λεφτά; Κανείς δικαστής κ κανείς εισαγγελέας ΔΕΝ τους την έχει κάνει ΠΟΤΕ

Keeping up with the KOUFODINAS

Ο Κουφοντίνας ΕΙΝΑΙ σαν τους εμμονικούς νάρκισσους influencers των social media. Η ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ των αναρχικων.

George

Με 11 δολοφονίες στην πλάτη Δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς άδεια. Θα έπρεπε να ευχαριστείς τον Θεό που βλέπεις ακόμη τον ήλιο ...και σε ταΐζουν τζάμπα!

=

Kαι μια μπανάνα στο Ρουβίκωνα..

Και...

Χωστε μεσα να του κανουν παρεα τα συντροφια του τις ρουβικωνιτσες και τους ιντιμιντια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης