Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα

koufodinas_adeia_art

«Θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Οι δικαστές του Βόλου που είπαν «όχι» στην άδεια του «Λουκά» της «17Ν» έκριναν ότι «επιμένει για ένοπλη ανατροπή» και «μπορεί να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις»

Κακώς δεν δόθηκε ξανά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα μολονότι οι δικαστές του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου στο σκεπτικό με το οποίο είπαν «όχι» στο αίτημα του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» έκριναν ότι «εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του "κρατικού μονοπωλίου της βίας" και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Για να δικαιολογήσει τη θέση του ο κ. Μπαλαούρας είπε στο Open «θυμίζω ότι είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».

Στην παρατήρηση των παριστάμενων στη συζήτηση ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας».

Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα


Επικαλέστηκε, δε, το παράδειγμα της Ιταλίας και της αντιμετώπισης μελών των Ερυθρών Ταξιαρχιών στους οποίους, όπως είπε, «δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαιώμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».

«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιος. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο «Λουκάς» της «17Ν» δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

«Εγώ λέω ότι έχει δικαιωμα στην άδεια τελεία και παύλα. Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν πήρε ξανά άδεια» συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας.

«Κόλαφος» οι δικαστές για Κουφοντίνα

«Δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του "κρατικού μονοπωλίου της βίας" και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας» επισημαίνεται στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο ομόφωνα «κόπηκε» η χορήγηση της 7ης άδειας στο μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, οι δικαστές του Βόλου, όπως προκύπτει από το σκεπτικό του βουλεύματός τους, συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο καταδικασμένος 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη Λουκάς της 17Ν «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως "αίμα"».

Μάλιστα, στο σκεπτικό του βουλεύματος οι δικαστές κάνουν ειδική αναφορά στην τελευταία ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα, εν όψει της δίκης στο δικαστήριο του Βόλου.

Αναλυτικότερα, στο εν λόγω βουλεύμα, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται:

- Οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων» και «η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη, δοθέντος ότι δεν αποτελούν απλά μία ιδεολογική τοποθέτηση του εν λόγω καταδίκου, ούτε μία αυθόρμητη αντίδρασή του υπό ορισμένες συνθήκες συναισθηματικής πίεσης.

- Ενδεικτικό δε στοιχείο της προσωπικότητας του εν λόγω καταδίκου είναι η παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας για τις άδικες πράξεις τις οποίες τέλεσε και τις οποίες εξακολουθεί να θεωρεί ως πολικά εγκλήματα, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ήρωα-πολιτικού κρατουμένου.

- Eν όψει και των ανωτέρω δηλώσεων παρέπεται ότι ο ως άνω κατάδικος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας. Περαιτέρω, καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα».

- Eρευνητέο ερμηνευτικά τυγχάνει το ζήτημα της δυνατότητας χορήγησης τακτικής αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως. Κατά την κρίση του Συμβουλίου τούτου, εφόσον ουδέν προβλέπεται, ούτε ρυθμίζεται ως προς τη χορήγηση αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως, δεν είναι επιτρεπτή, κατ` άρθρο 55 παρ. 1 ΣΚ, η χορήγηση τακτικής αδείας στις περιπτώσεις αυτές, διότι ο νομοθέτης θα το προέβλεπε ρητά.

- Στην έννοια του σωφρονισμού, δεν περιλαμβάνεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του καταδίκου. Ευλόγως, όμως, η έννομη τάξη συναρτά το σωφρονισμό του καταδίκου με την μη τέλεση νέων εγκλημάτων, ήτοι, ευθέως με το σεβασμό προς τα έννομα αγαθά, μεταξύ δε αυτών προεχόντως αυτό της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αορίστου αριθμού προσώπων.

Τέλος, το βούλευμα καταλήγει «εκ του συνδυασμού των προαναφερομένων συνάγεται ότι ο κρινόμενος κατάδικος διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος όπου εκτίει την ποινή του, με οργανώσεις που κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας, με το ίδιο ή παρεμφερές ιδεολογικό υπόβαθρο με αυτόν, δεδομένου ότι άλλως, αυτές δεν θα παρείχαν τόσο αυξημένης έντασης υποστήριξη προς το πρόσωπό του, εκδηλούμενη όχι με νόμιμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά με έκνομες συμπεριφορές. Εκτιμάται, επομένως, βάσιμα ότι, επί ικανοποίησης του αιτήματός του για χορήγηση άδειας εξόδου από το ως άνω κατάστημα κράτησης, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να συνευρεθεί με μέλη των εν λόγω ομάδων-οργανώσεων και να τελέσει, σχεδιάσει ή καθοδηγήσει νέες αξιόποινες πράξεις, κάνοντας κακή χρήση της άδειάς του».

ΣΧΟΛΙΑ (114)

Mar

Αν σου λείπει να σε στείλουμε να κάνετε παρέα!!!

Gianis

SE OPIADHPOTE ALLH XORA THS EYROPHS AYTO TO YPOKEIMENO TOY PERASMENOY AIONA POY EINAI PIO POLY OYRA PARA MPALA THA TON EIXAN KLEISH FYLAKH EPEIDH YPOSTIRHZH EGKLHMATIES DOLOFONOYS ENO STO TSIPRISTAN ZH KAI BASILEYH.

Πολιτης

Μπαλαουρας. Βουλευτης!!!!Σε αλλες χωρες θα τον παραιτουσαν, φυλακιζαν, δικαζαν, θα του πεταγαν σκατα στα μουτρα, θα τον σκοτωναν. Εδω παραμενει ακομα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!!!

@...

Δεν θα αναφερθώ στο επίπεδο του λόγου σου, το οποίο είναι τουλάχιστον θλιβερό και παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Θα σου πω μόνο ότι δεν πρέπει να εκδράζεις άποψη (αν λέγεται άποψη αυτός ο συρφετός υβριστικών χαρακτηρισμών ) αν δεν γνωρίζεις την ιστορία του ανθρώπου. Ο Μάκης Μπαλαούρας, και "γκουγκλαρέτο" να δεις, την περίοδο της δράσης του αντιδικατορικού φοιτητικού κινήματος (1972 - 1973) υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα, τον οποίο εσύ και άλλοι όμοιοί σου, παρά το γεγονός ότι σας δίνει την ευκαιρία να εκφέρετε ελεύθερα τον εμετικό σας λόγο, σήνερα αποδοκιμάζετε. Πολέμησε σθεναρά τη χούντα και ήταν από τους λίγους που δεν φοβήθηκαν τους συνταγματάρχες και τους βασανιστές. Όταν βρέθηκε κατηγορούμενος, με μαυρισμένο από το ξύλο μάτι (δες εφημερίδες της εποχής), στην περιβόητη δίκη των 11 δεν δείλιασε ούτε μία στιγμή απέναντι στους στρατοδίκες. Εσύ τι έχεις κάνει;

ΜΠΑΛΑ-ΟΥΡΑΣ

ΜΠΑΛΑ-ΟΥΡΑΣ , ΜΠΑΛΑ-ΟΥΡΑΣ !

ο ποντιος

μπραβο στους δικαστες , τετοια παλιοτομαρα πρεπει να ψοφησουν στη φυλακη και οι θαυμαστες τους εκτος δημοσιου για να μην πω στειρωση

Μπαλαούρα

Αν τον γουστάρεις τόσο πολύ πήγαινε παίχτη του στη φυλακή όπως όταν ήσουν σπερματέγχυτης για να πάρεις δείγμα

5Zalis

ρηχά ανθρωπακια που προσπαθουν να το παίξουν “φιλοσοφοι” με θολωμενα μυαλα.

Ελεύθερος.

Με τους "μπαλαούρες", βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 2%...

katerina

ντροπη σου φιλοτρομοκρατη!

Ι.Κάλφας Σουηδία

Φονιάς. Κακώς δεν δόθηκε ξανά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κανιβαλο Μπαλαούρα, μολονότι οι δικαστές του Συμβουλίου διαπιστώνουν πως ο Κουφοντίνας παραμένει αδιάλλακτος φονιάς. Ένας φονιάς εκτέλεσε 11 άτομα, ένας ληστής των αιώνων απασχολεί και στην σημερινή Ελλάδα του παράλογου βουλευτές εισαγγελείς του Αρείου Πάγου και την μισή Ελλάδα. Ένας πολύ παράλογος λαός. Αυτά τα αποβράσματα διαδηλώνουν καταστρέφοντας περιουσίες για να αφεθεί ελεύθερος ένας φονιάς που τρομοκράτησε και δυσφήμησε το Ελληνικό κράτος δεκαετίες. Καμία σκέψη από κανέναν δεν διατυπώνεται για τις οικογένειες των νεκρών. Κανένας δεν συμπονάει όλα αυτά τα παιδιά που τους αφαιρέθηκε η προστασία αγάπη και χαρά του γονιού και μεγάλωσαν με μια λύπη και πικρία . Κανένας Ελληναρας διανοούμενος και μή δεν έχει την παραμικρή αίσθηση και σεβασμό των θυμάτων του Κουφοντίνα . Οι Νεκροί είναι νεκροί και δεν έχουν φωνή . Βρε καραγκιόζηδες πόσο χαμηλά θα πέσετε .Ασχολείστε μήνες με το ποιος θα πάρει την καρέκλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ένα κοινοβούλιό μια Ευρώπη που δεν θέλει να ακούσει σήμερα την λέξη Έλληνες . Βρε καρμανιόλες ο Κουφοντινας και τα παπαδοπαίδια τις συμμορίας θα έπρεπε να είχαν εκτελεστεί την ιδία στιγμή που συνελήφθησαν .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4973215

Ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα σε ημερίδα με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος. Η σημασία των πυλώνων σταθερότητας σε μια θάλασσα αστάθειας»

erdogan-saraz-livi-synantisi-ap_0

Έχει δρομολογηθεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης -  Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση «πέρασε» τη συμφωνία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να εκτοξεύει στα ύψη την πολιτική των προκλήσεων

5
20191205_125902

Στις αρχές του 2020 ξεκινά μια ακόμη επένδυση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, από μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο