Γιάννης Κουράκης για Πέδρο Σάντσεθ: Μια νέα εποχή για την Ευρώπη

Γιάννης Κουράκης για Πέδρο Σάντσεθ: Μια νέα εποχή για την Ευρώπη

Η σχέση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου με τον Ισπανό πρωθυπουργό και η αισιοδοξία για το μέλλον

pedro02
Πολλοί ερίζουν στην Ελλάδα για τον μεγάλο νικητή των ισπανικών εκλογών Πέδρο Σάντσεθ, αλλά πραγματικές προσωπικές σχέσεις μαζί του έχουν ελάχιστοι.

Ένας από αυτούς είναι ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου και τώρα ξανά υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Βαλένθια το 2017, όταν ο κ. Κουράκης ως μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής περιφερειών είχε συναντηθεί με το κ. Σάντσεθ στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΕτΠ με θέμα: Επενδύοντας στην Ευρώπη Επενδύοντας στον Άνθρωπο.
pedro
pedro2
Κλείσιμο

Ο Πέδρο Σάντσεθ είχε εκφραστεί τότε, κατά της λιτότητας και υπέρ της Κοινωνικής Ευρώπης. Είχε δηλώσει επίσης υπέρμαχος του ενιαίου κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνιζε ότι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Ευρώπης είναι η Καινοτομία και η Παιδεία που θα δώσουν μία νέα αναπτυξιακή ώθηση.

Οι δυο τους διατήρησαν επαφή και ανέπτυξαν φιλική σχέση σε ανύποπτους καιρούς και όταν ο κ. Σάντσες έγινε προ μηνών πρωθυπουργός ο κ. Κουράκης ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη. Μάλιστα ο νέος ισχυρός άνδρας της ισπανικής πολιτικής σκηνής είχε εκφράσει την πρόθεση να επισκεφτεί την Κρήτη για διακοπές και όχι μόνο! 

«Είμαστε όλοι σε μια φάση που αισθανόμαστε καλύτερα με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη, πραγματικά φαίνεται πως θα έρθει μια νέα εποχή για την Ευρώπη και την Ισπανία», σχολίασε για την μεγάλη νίκη του κ. Σάντσες στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

koyrakis1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης