Πέτρος Κόκκαλης: Επιβεβαιώνει έμμεσα ότι θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρος Κόκκαλης: Επιβεβαιώνει έμμεσα ότι θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Γιάννης Μώραλης και παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος στον Πειραία

petros-kokkalis
Επιβεβαιώνει έμμεσα ο Πέτρος Κόκκαλης, μέσω δήλωσης παραίτησης από δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε γνωστό ότι παραιτείται άμεσα από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Μώραλης τον είχε καλέσει να παραιτηθεί, εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα, που τον ήθελαν να κατέρχεται ως υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή.

Μώραλης: Παραιτήσου αν είσαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν έγινε γνωστή μέσω δημοσιευμάτων η πρόθεση του Πέτρου Κόκκαλη να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, εάν τα δημοσιεύματα αληθεύουν και είναι πράγματι επιλογή του κ. Κόκκαλη, θα πρέπει να παραιτηθεί «καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού.

Κόκκαλης: Παραιτούμαι- Θα συμμετέχω στα κοινά με δικούς μου όρους

Ο Πέτρος Κόκκαλης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον δήμαρχο Πειραιά με άμεση παραίτηση, απόφαση που γνωστοποίησε μέσω του Facebook με μια ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».

Δήλωση Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων

Με αφορμή τη δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη, οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων δήλωσαν:
«Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη. O «Πειραιάς Νικητής» είναι μια παράταξη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί συλλογικά και οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από διαδικασίες με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, έναν τρόπο λειτουργίας για τον οποίο ουδέποτε άλλωστε εξέφρασε οποιαδήποτε ένσταση.  
Ο «Πειραιάς Νικητής» δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια, με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει το συμφέρον μόνο της πόλης του Πειραιά και των Πειραιωτών απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική η οποία το υπονομεύει».


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αβραμίδης Παναγιώτης
Αγραπίδης Χρήστος
Αντωνάκου Σταυρούλα
Αργουδέλης Αλέξανδρος
Αστεριάδη  Καλλιόπη
Βεντούρης Ανδρέας
Βοϊδονικόλας Σταύρος
Γαϊτανάρος Στυλιανός
Γέμελος Νικόλαος
Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά
Δαβάκης Γεώργιος
Ελληνιάδης Σταύρος
Ζηλάκου Χαραλαμπία
Καλαμακιώτης Νικόλαος
Καλογερόγιαννης Παναγιώτης
Καρβουνάς Νικόλαος
Κούβαρης Νικόλαος
Λαουλάκου Κυριακή
Μαντούβαλος Νικόλαος
Μαυριδάκης Εμμανουήλ
Μελάς Ιωάννης
Νικοπολίδης Αντώνιος
Νταϊφά Ειρήνη
Σδρένιας Χρήστος
Σιγαλάκος Κυριάκος
Τζεφεράκος Αλέξανδρος

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Γκόλφης Νικήτας-Α΄ Δημοτική Κοινότητα
Αθανασίου Λίνα- Β΄ Δημοτική Κοινότητα
Λιακόσταυρος Χαράλαμπος -Γ΄ Δημοτική Κοινότητα
Πούλος Αναστάσιος- Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
Βοϊδονικόλας Γιάννης -Ε΄ Δημοτική Κοινότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης