Παπακώστα για Ρουβίκωνα: Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει «τρικάκια»

Παπακώστα για Ρουβίκωνα: Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει «τρικάκια»

Υπάρχουν εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα, όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια απρόβλεπτη ενέργεια, υποστήριξε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

katerina-papakosta-ena
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πετάξει «τρικάκια», όπως κάνει ο Ρουβίκωνας, δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, που χαρακτήρισε τα στελέχη της αναρχικής ομάδας «παλιούς πολιτικάντιδες», που κάνουν ό,τι κάνουν για να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

«Όλοι αυτοί κάνουν μία προσπάθεια να μένουν στην επικαιρότητα ως παλιοί πολιτικάντηδες για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους», είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε: «Υπό την έννοια αυτή, κλιμακώνουν κάποιες επιθέσεις με τρικάκια και μάλιστα θέλουν να ανεβάζουν στα δικά τους τα site και να πουν δεν είναι έτσι που το παρουσιάσατε, το παρουσιάσατε ας πούμε, λάιτ, είναι κάτι βαρύτερο αυτό που κάνουμε».

Η κυρία Παπακώστα εξάλλου υποστήριξε πως σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του Ρουβίκωνα «προσάγονται, όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις συλλαμβάνονται και όταν υπάρχει λογαριασμός, τον πληρώνουν».

Επέμεινε πως «φουσκώνουν οι ίδιοι τις ενέργειές τους», ενώ έδωσε την δική της εξήγηση για τις απανωτές επιθέσεις του Ρουβίκωνα την τελευταία εβδομάδα: «Ένα χρονικό διάστημα εξαφανίστηκαν και θεωρούν ότι πρέπει να επανεμφανιστούν».

«Υπάρχουν εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα, ο οποιοσδήποτε ένας, όποιος θέλει να κάνει μια απρόβλεπτη ενέργεια, μπορεί να την κάνει», επέμεινε, τονίζοντας πως σημασία έχει πώς το κράτος τους αντιμετωπίζει, υποστηρίζοντας πως αυτό γίνεται με «μηδενική ανοχή». Οι άνθρωποι πολιτεύονται και προσέχουν να ισορροπούν στις παρυφές της εγκληματικότητας, δεν είναι τόσο απρόβλεπτοι όσο νομίζουν ότι είναι, πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ το βράδυ στα Εξάρχεια μάλιστα, η κυρία Παπακώστα υποστήριξε πως αυτό έγινε ακριβώς επειδή η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι καθημερινή. Πρόσθεσε επίσης πως και η ίδια ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μπορεί να πάει στα Εξάρχεια ανά πάσα στιγμή: «Σημασία έχει όχι πού θα πάω εγώ να φάω, η ομάδα ΔΙΑΣ είναι κάθε μέρα στα Εξάρχεια και είναι ομάδα αιχμής».

Κλείσιμο
Αναφερόμενη στις συχνές άδειες που παίρνει από την φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, χαρακτήρισε υποκριτικές τις αντιδράσεις, καθώς όπως είπε «ότι κάνει η Δικαιοσύνη θεωρώ ότι πατάει στο θεσμικό μας πλαίσιο. Με πληγώνουν πάρα πολλά πράγματα, αλλά έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο και πρέπει να μην είμαστε υποκριτές. θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για να σταματήσουμε οι μεν να πλήττουμε τους δε υποκριτικά».



papakwsta skai




papakwsta 2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης