Γεννηματά: «Όχι» στη λογική των μετώπων με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ

Γεννηματά: «Όχι» στη λογική των μετώπων με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ

«Δε μπορεί να συνεχιστεί η πολυφωνία που θολώνει την εικόνα μας, τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα πρέπει να κάνουν μερικά βήματα πίσω» τόνισε η Φώφη Γεννηματά ενόψει του έκτακτου συνεδρίου που θα γίνει τον Μάρτιο

4701892
Με επίθεση στην κυβέρνηση ξεκίνησε την εισήγησή της στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Μίλησε για παρακμή και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «χορηγό της ακροδεξιάς».

Οδήγησε την ελληνική κοινωνία στον διχασμό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως για να αποκομίσει κομματικά οφέλη διέλυσε μια σειρά από κόμματα στη Βουλή.

Επισήμανε ότι ακούγονται πολλά για εκβιασμούς και περίεργες δεσμεύσεις σε εθνικά θέματα και αναρωτήθηκε αν κάποιοι είχαν συγκεκριμένη στόχευση. Για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικης είπε πως πρόκειται για κοροϊδία.

Ειδικά για το θέμα των κόκκινων δανείων επισήμανε ότι θα πρέπει να προστατευθούν και οι δανειολήπτες και οι καταθέτες και οι τράπεζες, για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο πολιτικό κλίμα, όπου η όξυνση αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Αναφερόμενη στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο το χαρακτήρισε κρίσιμο και ξεκαθάρισε πως το Κϊνημα Αλλαγης απαντά με ένα μεγάλο «όχι» στη λογική των μετώπων, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στρατηγικός μας στόχος η αυτόνομη πορεία, προσέθεσε. Με αυτό το σκεπτικό ζήτησα το έκτακτο συνέδριο, συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έφερε το μεταβατικό στάδιο της πολυκομματικής λειτουργίας.

Δε μπορεί να συνεχιστεί η πολυφωνία που θολώνει το στίγμα μας, ξεκαθάρισε. Τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κάνουν μερικά βήματα πίσω, είπε απευθυνόμενη στα μέλη της Εκτελεστιικής Γραμματείας.

«Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του, δε θα το αποφασίσει κανένα μέσο ή επιχειρηματίας» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κλείσιμο
Η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη:

Για εικόνα αποδόμησης έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε για προβληματισμό και απογοήτευση. Είμαι εδώ, είμαι παρών, διευκρίνισε για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, άσκησε κριτική στην εσωκομματική λειτουργία, δηλώνοντας δικαιωμένος για την αντίθεσή του στην πολυκομματική λειτουργία. «Μετά το σκοπιανό ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας διχάσει ξανά για τον διαχωρισμό πολιτείας- εκκλησίας» προέβλεψε και σημείωσε ότι απαιτείται συλλογική λειτουργία.

Οι εκλογές ανάδειξης των συνέδρων θα γίνουν στις 3 Μαρτίου, θα εκλεγούν 3500 στελέχη και το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου.

Για την εγγραφή νέων μελών υπάρχει κόστος 3 ευρώ, ενώ οι συμμετέχοντες στις εσωκομματικές εκλογές θα πληρώσουν 2 ευρώ για τη χρηματοδότηση του συνεδρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης