Συμφωνία των Πρεσπών: Πάει και ο Θεοχαρόπουλος στον Τσίπρα;

Συμφωνία των Πρεσπών: Πάει και ο Θεοχαρόπουλος στον Τσίπρα;

Ανησυχία στη Χαριλάου Τρικούπη από την... σιωπή ασυρμάτου των προηγούμενων ημερών - Μετά από 15 ημέρες απουσίας από τα ΜΜΕ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα ανοίξει τα χαρτιά του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ το πρωί της Κυριακής

theoxaropoulos_ar
Τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ του Ιουλίου του 2018 κρατούν στα χέρια τους οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη και αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση του κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς.  

Η θέση της ΔΗΜΑΡ τότε ήταν ότι η οποιαδήποτε απόφαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών προϋποθέτει τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Εδώ και 15 ημέρες, όμως, ο Θανάσης Θεχαρόπουλος έχει  αποφύγει να εμφανιστεί στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα στο Κίνημα Αλλαγής να υπάρχει πλέον σοβαρή ανησυχία για το «που το πάει η ΔΗΜΑΡ».

Αν αποφασιστεί η υπερψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών θα προκύψει άμεσα διαζύγιο, σύμφωνα με την προειδοποίηση της Φώφης Γεννηματά πως θα υπάρξουν επιπτώσεις. 

Από το πρωί του Σαββάτου η Χαριλάου Τρικούπη διαχειρίζεται και τις αντιδράσεις για τη συνέντευξη Παπανδρέου σην Εφημερίδα των Συντακτών. 

«Δεν συντρέχει να είμαστε μαζί όταν ο ένας είναι στην ανατολή και ο άλλος στη δύση, Η όλη πρόταση του Παπανδρέου είναι σε λάθος δρόμο» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Κλείσιμο
Εξηγώντας την αντίδρασή του ο κ. Γρηγοράκης σημείωσε ότι «δεν ανήκουμε στον ίδιο χώρο όταν δεν σεβόμαστε τις απόψεις της πλειοψηφίας. Ένα τεράστιο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θεωρεί ότι εκχωρείται εθνικός χώρος».

Στην ίδια γραμμή ήταν η απάντηση του κ. Γρηγοράκου και για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για τον οποίο είπε ότι θα έχει την ίδια αντιμετώπιση
αν δεν ακολουθήσει τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ:

«Δεν μπορεούμε να είμαστε ψυχικά μαζί. Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο ότι ο καθένας θα κάνει το δικό του. Μια γραμμή κόμματος είναι γραμμή κόμματος».

Σε ότι αφορά στη συνέντευξή του Γιώργου Παπανδρέου η είδηση ήταν στην... ερώτηση:

«Μέσα στον μήνα η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με δήλωσή σας τον Ιούνιο του 2018 την ειχατε χαρακτηρίσει μια ισορροπημένη συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία. Τι πιστεύετε; Θα κερδίσει η χώρα αυτή την ευκαιρία με την έγκριση της από το ελληνικό κοινοβούλιο ή θα την κλοτσήσουμε ίσως για πάντα»;

Σε απλά ελληνικά η συμφωνία είναι... ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε. Και ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τη συμφωνία του με τα συστατικά της ερώτησης, που περιλαμβάνει και το «ναι» στη Βουλή (σσ. Θα κερδίσει η χώρα αυτή την ευκαιρία με την έγκριση της από το ελληνικό κοινοβούλιο... ):

«Όπως είπατε η η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής».

Σε ένα πολιτικό συμβούλιο στο οποίο είχε διαφωνήσει με τη Φώφη Γεννηματά. Οπότε, εμμέσως πλην σαφώς ο Γιώργος Παπανδρέου λέει το «ναι» στη συμφωνία και υπογραμμίζει τη διαφωνία του με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Και προχωρά ένα ακόμη βήμα, λαμβάνοντας διακριτικά αλλά με σαφήνεια θέση υπέρ και της ρηματικής διακοίνωσης:

«Η πρόσφατη ρηματική διακοίνωση της άλλης πλευράς δείχνει ότι η κριτική και οι πιέσεις που ασκήθηκαν, όπως και από το Κίνημα Αλλαγής, συνεβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση (σ.σ. στην προηγούμενη παράγραφο μιλούσε για την ανάγκη διαπραγμάτευσης σε κάποια λεπτά ζητήματα)».

Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση εργαλοιοποίησε τη συνέντευξη Παπανδρέου. Το χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΠΕ ήταν αποκαλυπτικό. «Το λογικό θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου να διαμαρτυρηθεί» επισημαίνουν κομματικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι με την επιλογή του τάιμινγκ, του φιλοκυβερνητικού μέσου ενημέρωσης και τις αναφορές του στη συμφωνία και τη ρηματική διακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός φέρνει σε δύσκολη θέση τη Χαριλάου Τρικούπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης