Συμφωνία των Πρεσπών: Η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις για διαγραφές

Συμφωνία των Πρεσπών: Η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις για διαγραφές

Εν αναμονή της απόφασης της ΔΗΜΑΡ η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις για διαγραφές στην περίπτωση που υπάρξει θετική ψήφος ή δημόσια δήλωση υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής

gennimata_main
Το ΚΙΝΑΛ δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενημέρωσε το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης και ο γραμματέας Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης εξέφρασαν την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη κομματικής πειθαρχίας και πως δεν πιέζεται κανένας για τη στάση που θα τηρήσει.

«Όταν ορισθεί η συζήτηση στη Βουλή για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει συντεταγμένα» σημείωσαν.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. 

Ουιαστικά οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά δημιούργησαν μία γκρίζα ζώνη που θα επιτρέψει στον Θανάση Θεοχαρόπουλο να μετακινηθεί από το «ναι» στην αποχή ή το παρών. 

Από εκεί και πέρα όποιος επιλέξει να στηρίξει την κυβέρνηση είναι προφανές ότι μπορεί να βρεθεί και εκτός Κινήματος. Η Φώφη Γεννηματά δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για διαγραφές, καθώς η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. 

«Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου»

Κλείσιμο
Πάντως, λίγο νωρίτερα «πονοκέφαλο» είχε προκαλέσει η τοποθέτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού, που ανέφερε ότι υπάρχει περιθώριο διαλόγου ανάμεσα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να τεθεί στην ΚΟ και να στηριχθούν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας.

«Ο κ. Κρεμαστινός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της ΚΟ και της προέδρου» τόνισαν ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, πηγές της Χαριλάου Τρικούπου σημείωσαν ότι «χτύπησε» το καμπανάκι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και δεν έχει να φοβηθεί από τυχοδιώκτες και υπολείμματα άλλων κομμάτων. «Είναι το δέος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» τόνισαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με στελέχη που είναι αποστασιοποιημένα από τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και πρόκειται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. «Η διαδικασία που ξεκίνησε πρίν δύο χρόνια είναι ανοιχτή για όλους» ανέφεραν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι προγραμματίστηκαν δύο εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 5 Φεβρουαρίου στη Χίο όπου γεννήθηκε και στις 31 Μαρτίου στη Σύρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης